Translate

петък, 28 октомври 2016 г.

Брауни


В къщи сме големи фенове на шоколада, 
време беше да представя и в блога едно пленително и изкушаващо брауни.
Колкото и да описвам, че е вкусно, как с всяка хапка приемате шоколадова експлозия, все няма да мога да опиша колко вкусно е всъщност. 


Просто забравете за момент хранителния си режим, диетата, калориите и си доставете това шоколадово удоволствие...


Рецептата не е никак сложна, сами ще се уверите в това.


Ето и продуктите:

3 яйца 
150 гр. захар
150 гр. брашно
150 гр. натурален шоколад
100 гр. масло
1/2 пакетче бакпулвер ( 5 гр.)
2 с.л. какао 
4 с.л. прясно мляко

за глазура:
течен шоколад и сметана

Приготвяне:


Вземете две огнеупорни купи и една тенджера, в която да сложите вода, защото ще работим на водна баня.
В едната купа сложете шоколада, млякото, маслото и какаото.
Сложете купата върху тенджерата и на водна баня разтопете продуктите.


В другата купа се слага захарта, яйцата, бакпулвера и се разбъркват също на водна баня, за около минута. Когато приготвяте брауни, не използвайте миксера, а бъркалка за яйца.
Махнете от огъня купата и добавете брашното.


Смесете шоколадовата и яйчената смес и разбъркайте добре.
Включете фурната на 150 градуса.
Вземете тава с размер 24 см., покрийте я с хартия за печене, може да намажете с олио или масло, за да не залепне. Изсипете браунито и печете до суха клечка, около 20 минути.


Още топло го залейте с около 150 грама течен шоколад, когато се охлади и стегне нарежете сладкиша. Преди сервиране сложете сметана и поръсете с какао.
Получи се невероятна вкусотия!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !