Translate

четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Сладкиш "Ябълкова изненада"


Сезона на ябълките едва сега започва и ще имаме възможност да им се насладим във всякакви варианти. Освен свежи и пресни, ние ги консумираме и под формата на сладкиши.
Днес ще се опитам да ви изкуша с тази Ябълкова изненада.


Комбинацията от свежест, карамел, сладост и пленителност прави този сладкиш невероятен.
Заслужава си да се опита!


Ябълки пълни с ароматно домашно сладко, старателно подредени върху разтопен карамел и обвити в пухкав сладкиш.
Истинска наслада, нали?


Ето и продуктите:
4 средно големи ябълки
домашно сладко от ягоди 

за карамела:
1 ч.ч. захар
20 гр. масло 

за сладкиша:
3 яйца
7 с.л. брашно
5 с.л. захар
10 гр. бакпулвер
щипка канела

Приготвяне:



Вземете форма за терин, сложете захарта и маслото вътре.
Пуснете фурната и поставете тавата на най-долния ред, оставете захарта да се карамелизира.
Обелете ябълките и внимателно ги издълбайте, за да премахнете семките.
Напълнете ги със сладко, ако искате можете да добавите орехи, аз нямах, иначе щях да сложа и орехи. След това разбийте яйцата със захарта, постепенно добавете брашното и бакпулвера, а накрая и канелата.
След като кексовата смес е готова, ябълките са напълнени, карамела също трябва да е готов.
Подредете ябълките една до друга върху карамела, залейте със сместа и печете на 150 градуса до суха клечка.
Обърнете сладкиша още до като е топъл.


Сладкиша се получава невероятно вкусен.
Рецептата адаптирах от ТУК.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !