Translate

събота, 8 октомври 2016 г.

Лазаня с патладжан


Последните есенни патладжани са най-вкусни.
В края на сезона коренчетата с патладжани дадоха много зеленчуци и е редно да се оползотворят добре.
Реших да приготвя лазаня.


Тази лазаня от патладжани се получи много вкусна и ако имате и вие спокойно можете да си я сгответе.


Продукти:

5 бр. кори за лазаня
2-3 патладжана
5-6 бр. печени чушки
500-600 гр. доматено пюре
400 мл. готварска сметана (течна)
120 гр. моцарела
100 гр. кашкавал
магданоз 

Приготвяне:


Нарежете патладжаните на дълги ленти, сложете ги в подсолена вода.
След няколко минути ги подсушете и запържете или пък можете да ги запечете във фурната.
Ако ще ги запечете на фурна, покрийте тавата с хартия за печене, подредете ги и ги сложете в топла фурна на 200 градуса, до като се запекат.
Вземете подходяща тава, в която да сглобите лазанята.
Сложете на дъното на тавата малко мазнина, сложете една кора за лазаня, сметана, патладжан, кашкавал, чушка, доматено пюре и резен моцарела. Отгоре сложете кора лазаня и повторете подредбата, като на финала трябва да завършите с кора лазаня, сметана, кашкавал, ситно накълцан магданоз  и моцарела.
Печете в топла фурна на 200 градуса около 20-30 минути, или до като получите тази коричка;


Ще се влюбите във вкуса на тази лазаня!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !