Translate

вторник, 18 октомври 2016 г.

Соленки с маслини



Обожавам соленки и когато имам възможност приготвям.
Старая се да разнообразявам ястията и рецептите и този път реших да не изневерявам на себе си.


Използвах една изпитана рецепта за Кашкавалени соленки , като малко промених някои съставки.
Добавих маслини и определено не сгреших.


Ако и вие сте фенове на соленките, като мен, значи ще харесате тези маслинови вкусотии.


Ето и продуктите:

15- 20 бр. маслини без костилки
2 яйца
2 с.л. бакпулвер
200 гр. брашно ( може и повече)
50 гр. сирене
3 с.л. ленено семе
3 с.л. сусам
100 гр. масло 
2 с.л. кисело мляко 
50 гр. кашкавал


Приготвяне:


Вземете една дълбока голяма купа и сложете в нея брашното.
Към него добавете бакпулвера, настъргания кашкавал, начупеното сирене, семената и нарязаните маслини.
Разбъркайте добре всички продукти.
В отделен съд разбийте яйцата с млякото и разтопеното масло.
Внимателно добавете тази смес към сухите съставки.
Разбъркайте много добре за да се получи меко тесто.
Ако е необходимо добавете брашно или ако брашното е в повече, може да сложите малко кисело мляко или малко олио. Оставете тестото за 10-15 минути в хладилника.
Вземете тава и я покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната на 150 градуса.
Оформете соленките по ваше желание и ги поставете в тавата. Печете до готовност.


Толкова вкусни се получиха, че в къщи им станахме истински фенове.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !