Translate

сряда, 23 ноември 2016 г.

Македонска мусака


Съвсем случайно до като разглеждах един форум за кулинария попаднах на подобна рецепта.
Реших да я приготвя, но да добавя съставки по вкуса на семейството ми.
Общо взето импровизирах и се получи тази вкусотия.


В приготвянето на тази македонска мусака няма нищо сложно, а сега и сами ще се обедите в това, след като ви споделя рецептата.


Продукти:

3 големи глави лук
250 гр. кайма
1 к.ч. ориз 
200 мл. доматен сок 
олио
кимион
черен пипер
1 с.л. червен пипер
1 с.л. захар 
1 червена чушка
магданоз
целина


за заливката:
200 гр. кисело мляко
щипка копър
сол
щипка сода
3 с.л. брашно
2 яйца 

Приготвяне:


Първо почистете лука и нарежете 2 глави и половина на резени.
Сложете малко олио в тава и добавете лука.
Покрийте лука със захарта и го поставете в топла фурна, за да омекне.
Нарежете половин глава лук на ситно и го задушете в малко олио.
След това добавете чушката и каймата.
Гответе няколко минути и добавете ориза.
Към съставките сложете доматения сок, подправките и малко вода.
Махнете от котлона.


Извадете тавата с лука от фурната и го залейте с ориза и каймата.
Добавете вода и върнете във фурната.
Пригответе заливката като разбиете яйцата с млякото и содата.
Добавете брашното и копъра.
Когато ориза е готов, залейте мусаката със заливката и печете до златисто.
Когато мусаката е готова я извадете от фурната и оставете да се охлади и стегне.



Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !