Translate

понеделник, 12 декември 2016 г.

Постни пърленки с гъби


През този месец тече трескава подготовка за идващите празнични дни...
Тече и строг пост и много хора го спазват.
Реших, че е редно да се предложи и вкусно, лесно, бързо и постно решения за празничната вечеря, а и не само.


Това са постни и бързи пърленки с гъби, повярвайте ми, че ще се пристрастите към тях.
Много, много са вкусни.


За пореден път се доверих на моя верен помощник в кухнята MAGGI®
За богат и наситен вкус на гъби използвах Гъбен бульон MAGGI®.
Доволна съм от получилия се резултат.


Може да приготвите тези пърленки след работа или до като готвите основното ястие.
Тестото няма нужда от втасване, защото не съдържа мая.
В пърленките има и ситно нарязани гъби, за още по-добър вкус.


Така, че не се колебайте да си угодите с тези пърленки.

Ето и продуктите:

500 гр. брашно
15 гр. бакпулвер
1 гъбен бульон MAGGI®
4-5 гъби печурки (консервирани)
300 мл. хладка вода
около 20 мл. олио 

Приготвяне:


Сега сами ще се убедите, че пърленките с гъби се приготвят много лесно.
Вземете дълбока купа, в която сложете брашното с бакпулвера.
Нарежете гъбите на ситно и ги пуснете в брашното, разбъркайте.


В една чаша сложете гъбения бульон и долейте до горе с вода.
Разбъркайте добре, за да се разтвори добре бульона.
Изсипете разтворения бульон при брашното и разбъркайте.
Ако е необходимо добавете още брашно, трябва да се получи меко и еластично тесто.
Не забравяйте да сложите и олиото.
Омесете тестото и го оставете да си почине за около 10 минути.


Разделете тестото на малки топки, вземете не залепващ тиган или грил тиган и го сложете на котлона. Сложете на плота брашно и  разточете една по една малките топки тесто, след това поставете пърленката в тигана.
Печете от двете страни.
Може да намажете пърленките с чесново олио или масло ( ако не постите).
Гарантирам за отличния резултат.


Спокойно можете да приготвите и пърленките с гъби и за празничната трапеза, определено с тях ще впечатлите близките си.


Благодаря на MAGGI® за гласуваното доверие.