Translate

понеделник, 30 януари 2017 г.

Канелони с пилешко


Радвам се, че имам възможност да споделя с вас тази вкусна рецепта и да ви поканя в едно кулинарно приключение.
Получих покана от Kikkoman и Barilla  да се включа в кулинарно предизвикателство.
Предизвикателството се състои в това да приготвя вкусна паста със соев сос и да докажа, че тази комбинация може да бъде вкусна.
Дали съм успяла, ще кажете Вие, моите читатели.


 Kikkoman и Barilla канят всички да се включат в това вкусно изживяване.
Хем ще приготвите и хапнете вкусна паста, хем може да спечелите награда!


Какво трябва да направите за да спечелите кухненски робот или сервиз за хранене?
Ето какво:


Купи по един продукт  Kikkoman и Barilla, регистрирай кода на касовата бележка на www.kikkomanbarilla.bg и може да спечелиш една от посочените награди!
Не се колебайте, а се захващайте за работа, защото срока за участие е до 8.02.2017 г.


Сега ще ви разкажа за моята вкусотия и ще ви покажа как да приготвите вкусни канелони с пилешко и зеленчуци.


Това са най-вкусните канелони с пилешко, които съм хапвала, а и семейството ми ги одобри.


Рецептата не е сложна, така че можете да зарадвате близките си с едно по-различно меню.


Ето и продуктите:

250 гр. Канелони Barilla
250 гр. пилешки гърди
50 мл. Соев сос Kikkoman
3 бр. гъби печурки
2 с.л. грах
2 с.л. царевица
200 мл. готварска сметана
1 малък морков 
олио

за бешамела:
20 мл. олио
20 гр. масло
3 с.л. брашно
200 мл. прясно мляко
200 мл. вода
50 гр. настърган кашкавал
сол
черен пипер



Приготвяне:


Нарежете пилешкото месо на малки кубчета и го мариновайте със соевия сос.


Оставете пилешкото да се овкуси и нарежете гъбите и моркова на малки кубчета.
Добавете граха и царевицата.


В подходящ тиган сложете олиото и когато се сгорещи сложете зеленчуците, задушете ги за няколко минути. Добавете пилешкото заедно със соевия сос. Гответе около 5- 7 минути на силен огън, след което добавете сметаната.


Когато плънката се сгъсти, след около 10 минути на по-тих огън, махнете тигана от котлона.


До като плънката се охлажда, пригответе бешамела.
Сложете в тенджера олиото и маслото, когато се сгорещят сложете брашното и бъркайте, до като получи златист цвят. Сложете веднага млякото, отново разбъркайте.
Добавете водата и подправките.
Когато соса се сгъсти, сложете кашкавала.


Вземете тавичка, в нея сложете от бешамела.
Вземете един канелон и внимателно го напълнете с плънката.
Поставете го в тавичката.


Подредете канелоните един до друг, когато напълните тавичката залейте със сос Бешамел, и поръсете с кашкавал.


Печете в топла фурна на 250 градуса на горен и долен реотан до златисто.
При мен отне от 20 до 30 минути.


Още топло пригответе порциите и си хапнете.


Ще се изненадате колко вкусно се получава тази комбинация.


Отново ви каня да се включите в предизвикателството на Kikkoman и Barilla!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !