Translate

сряда, 1 февруари 2017 г.

Солени еклери


Тези от вас, които редовно следят блога ми, знаят, че аз съм фен на солените изкушения.
Не, че отказвам сладичко, но соленото ми е слабост!
От както приготвих идеалните еклери, все ми се върти в главата да приготвя и солени еклери.
Хубавото, е че успях да направя и тях!


Солените еклери се получиха превъзходни, с пухкав крем вътре...Направо сама си ги изядох.


Тези еклери със сигурност ще направят добро впечатление на гостите ви и близките ви.



Ето и продуктите:
4 яйца
200 мл. прясно мляко
200 мл. вода
50 гр. масло
50 мл. олио 
250 гр. брашно
щипка сол
щипка захар

за крема:
120 гр. майонеза
200 гр. цедено мляко
2 скилидки чесън
копър
лимонов сок

Приготвяне:


В тенджера сложете млякото, водата, маслото и пуснете котлона.
Когато сместа започне да завира сложете брашното, като преди това в него сте добавили солта и захарта. Бъркайте енергично, до като тестото започне да се отделя от стените на тенджерата.
Махнете от котлона тестето и веднага към него добавете едно по едно яйцата, като първо слагате едното, бъркате до като тестото го поеме, след това добавяте другото и така.
Оставете сместа да си почине и охлади добре.
Затоплете фурната на 180 градуса, вземете тава и я покрийте с хартия за печене.
Напълнете пош с тестото. Оформете малки топчета, с навлажнени ръце натиснете внимателно получилите се връхчета. Печете от 20 до 30 минути, като фурната не се отваря.
Когато еклерите са готови ги оставете във фурната да се охладят.
Изстиналите еклери се пълнят със соления крем.
Соления крем се прави като се смесят продуктите и разбъркат добре.
Хубаво е да се сложат в хладилника за няколко часа, за да стегне крема.


Толкова са пухкави и вкусни, че бързо ще ви станат любими!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !