Translate

понеделник, 13 февруари 2017 г.

Торта "Черноморец"


В месеца на любовта и виното, а и в самото навечерие на празника искам да ви изненадам с една невероятна торта.
Вдъхновена от Бонбони „Черноморец”  на Победа, реших да приготвя торта с любимите бонбони на няколко поколения!


Тортата е специално създадена за тези от вас, които не обичат да пекат блатове, които нямат много време за кулинарни подвизи, и най-вече за чревоугодниците и любителите на домашни вкусотии.


Без грам притеснения ще ви споделя, че съм изключителен фен на Бонбони „Черноморец”, като си хапна един, неусетно кутията е наполовина празна.
Любимото ми в тях са коричките портокал и приятната сладост.
Тортата следва същата линия.


Идеален баланс между сладост, свежест и аромат.
Още докато смесвах крема  и опитвах си знаех, че тортата е истинско попадение.


Идеалният завършек на една вкусна и лека вечеря.
Парче торта "Черноморец" и чаша "Розе", ще направят празника ви специален.


Както ви споделих, тортата е без печене. За основа използвах Бисквити Закуска с какао, портокалови корички и сок.
Крема е комбинация от заквасена сметана и фъстъчен крем, отгоре има слой шоколадов крем, а декорацията е от Бонбони „Черноморец”.


Ще премина към описание на рецептата, така сами ще се обедите, че тортата се приготвя лесно. Ако се захванете сега, ще сте готови за вечерта!


Продукти:
120 гр. меко масло
сока на един портокал
кората на един портокал

За крема:
400 гр. заквасена сметана
400 гр. фъстъчен крем
10 гр. желатин

за шоколадовия пласт:
100 гр. натурален шоколад
150 гр. млечен шоколад
100 мл. сметана 

за декорация:
глазура от натурален шоколад и Бонбони „Черноморец”


Приготвяне:


Първо се приготвя основата на тортата. Бисквитите се смилат в блендер, след това се добавя мекото масло, сока на портокала и коричките.


Получава се влажна еднородна бисквитена основа.
Вземете подложка за торта или подходяща чиния и ринг за торта с размер 22 см.
Ако нямате тази форма използвайте тава с махащ се ринг или обикновена по-дълбока тава.
Сложете основата и притеснете с пръсти за да стане равномерна навсякъде.


Сложете основата в хладилника, до като смесете крема.
Вземете купа в нея сложете заквасената сметана и фъстъчения крем.


Разбъркайте добре крема, за да се получи с еднакъв цвят. Не се слага захар, защото фъстъчения крем е сладък. Комбинацията от сметаната и крема е много вкусна.
Изсипете желатина в малак купичка сложете около 30 мл. вода, изчакайте да набъбне.
Когато набъбне го сложете за 7-10 секунди в микровълновата фурна.
Смесете желатина с крема.
Извадете основата от хладилника, нарежете 6-7 шоколадови бонбона и ги сложете на върху основата. Покрийте с крема.


Идва ред за шоколадовия слой, за него сложете в малка тенджерка млечния, натуралния шоколад и сметаната. Разтопете ги на умерен огън.
Залейте тортата с шоколадовия крем и сложете в хладилника за 4-5 часа.
Аз направих тортата вечерта и на сутринта я декорирах.


За декорацията, нарежете бонбоните, подредете ги върху тортата и с глазура направете черти.
Ако нямате готова глазура, може да разтопите 50 гр. натурален шоколад с 10-20 мл. сметана.
Торта "Черноморец" е готова за поднасяне.


Направете празника си истински с парче торта.


Весел празник, приятели!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !