Translate

събота, 25 февруари 2017 г.

Палачинки с прясно мляко



През почивните дни, обожавам да глезя семейството си.
Понякога правя палачинки не само за закуска, но и за вечеря, важното е да им се насладим, когато ни се хапват.


До сега правех палачинките  с кисело мляко и едно яйце, но този път имах повече прясно мляко и реших да разнообразя рецептата.
Веднага си признавам, че с прясно мляко са малко по-вкусни.


Сякаш вкуса на млякото и яйцата се усещат с всяка хапка.
Голяма вкусотия!


Ето и продуктите:

600 мл. прясно мляко
3 яйца
1 с.л. бакпулвер
щипка сол
щипка захар
1 1/2 ч.ч. брашно ( може и повече)
100-200 мл. вода
масло
сладко по избор

Приготвяне:


В дълбока купа разбийте млякото и яйцата.
Към брашното сложете бакпулвера, солата и захарта.
На няколко етапа добавяйте сухите съставки към млякото.
Разбърквайте, като се стараете да няма бучки.
Ако е нужно може да добавите още брашно.
Гъстотата на сместа за палачинки трябва да е като на боза.


Вземете тиган, намажете го с масло, сложете един черпак от смета и запечете до като палачинката започне да се отделя от основата на тигана, след това я обърнете.
Готовата палачинка намажете с масло.
От тази смес получих около 10-15 палачинки с размер 24 см.
Хапнахме ги с любимото ни сладко от ягоди.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !