Translate

петък, 3 февруари 2017 г.

Двуцветна бисквитена торта


Време беше да ви представя и моята версия на Класическа бисквитена торта.
Крема е от бял и какаов шоколад, а бисквитите са си класическите и любими на всички Бисквити Закуска на Победа.


Както вече знаете, получих покана от екипа на Победа и Бисквити Закуска да участвам в заснемането на видео към любимите ми рецепти с Бисквити Закуска, не мислих много преди да се съглася, готова съм кулинарни подвизи по всяко време.


Видеото на тази рецепта можете да видите тук:

video

Видеата на останалите рецепти ще намерите ТУК


Декорирах тортата със свежи и ароматни ягодки, така тортата се получи с любимите на повечето хора шоколад, ягоди и бисквити.
Пленителна е, нали?


Когато опитате първата хапка, ще усетите вкуса на двата крема, меките и топящи се в устата  Бисквити Закуска, а ягодите, те ще до обогатят целия вкус със сочността си.
Истинска наслада за всички сетива.


Първо се започва с една хапка за опитване, след това се чува заветното: "Ммммм" и просто резултата е празна чиния и молба за допълнително.


Когато се получи този ефект, разбирам, че съм се справила и въпреки личната си критичност към цялостната визия на някои от ястията ми, разбирам, че вкусът е най-важен!


Ето и продуктите:

за крема от бял шоколад:
200 гр. бял шоколад
800 мл. прясно мляко 
60 гр. царевично нишесте
2 с.л. масло

за крема от кафяв шоколад:
200 гр. какаов шоколад
800 мл. прясно мляко
60 гр. царевично нишесте
2 с.л. масло 

за декорация:
250 гр. ягоди

формата е 24 см.


Приготвяне:


Видеото можете да погледнете тук:

Ето и подробното описание на рецептата:
Първо се приготвят кремовете.
В тенджерка сложете  600 мл. от млякото и белия шоколад.
В останалите 200 разтворете царевичното нишесте.
Когато млякото и шоколада се разтопят сложете разтвореното нишесте и сгъстете крема.
Добавяме маслото.


Махнете крема от огъня, пригответе и кафявия крем по същия начин. В тенджера сложете млякото и шоколада. В 200 мл. от млякото разтворете нишестето, когато млякото заври сгъстете крема. Накрая добавяме крема.
Бъркайте непрекъснато.
Тортата се сглобява като редувате  Бисквити Закуска бял крем, бисквити кафяв крем и така до като употребите крема. 
Тортата ми се получи с 4 реда бисквити.
Сложете за 4-5 часа или една нощ в хладилника.
Преди сервиране махнете ринга и декорирайте със свежи ягоди.


Понякога не се изискват много усилия за да се получи ненадмината вкусотия!


Благодаря на Победа за всички незабравими вкусни моменти, които преживях до като правихме тези клипове!

video

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !