Translate

петък, 24 февруари 2017 г.

Пилешки рулца


Понякога човек иска да приготви нещо ново, нещо вкусно, нещо лесно, ако може да се готви и бързо, ще е точно в десетката!
Мисля, че днешното ми предложение е точно такова.


Това са пилешки гърди навити на руло, с плънка от шунка, чедър и кашкавал.
Изпечени в пергамент.
Сочни, ароматни и вкусни.


Изпекох ги върху картофи, защото трябваше да измисля, нещо бързо за вечеря.
Не мислих да ги снимам, но бяха толкова вкусни, че се "прежалих" да направя малко по-лоши снимки в името на добрата рецепта.


Ето и продуктите:

2 бр. пилешки пържоли от бут или гърди 
4 резена шунка
4 резена чедър
кашкавал
картофи
копър
черен пипер
кимион
сол
масло
маслини


Приготвяне:


Обелете картофа и го нарежете на резени.
Вземете гърдите и ги нарежете през средата, като оформите така, че да са достатъчно добре изрязани.


Вземете пържолите посолете ги, сложете кимион и пипер. Намажете с малко, подредете шунката, чедъра и кашкавала, сложете и няколко маслини без костилки.
Завийте и захванете с клечки за зъби.
Вземете тава, намажете я с малко вода, сложете хартия за печене, но оставете достатъчно, за да можете да завиете ястието.
Сложете картофа, поръсете го  с копър и малко сол.
Подредете рулата. Сложете резени масло отгоре.
"Завийте" тавата с хартия, за да е стабилна опаковката може да я захванете с телбот.


Затоплете фурната предварително на 200 градуса, сложете тавата и печете около 30 минути на горен и долен реотан, намалете фурната на 180 градуса.
Резултата е пленителен.


Сочно, крехко и вкусно!
Идеалната вечеря или обяд!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !