Translate

вторник, 7 февруари 2017 г.

Шоколадов кейк с червено вино


Скъпи приятели и читатели през месеца на виното и любовта, имам удоволствието да споделя с вас рецептата за този изкушаващ Шоколадов кейк с вино и да ви поканя на едно събитие, което ще пренесе вкусовите ви рецептори на друго ниво!


Събитието, което ви предлагам, ще представи възможните съчетания между вино и храна по един необичаен, интригуващ и вкусен начин. Ако все още не сте избрали мястото, на което да посрещнете дните на влюбените, заповядайте в  Ресторант Deni House.
Ресторант Deni House ви канят на специалното си събитие Храната като изкуство, което ще се проведе на 13.02.2017г.

Ще присътвате на едно от най-интересните събития, случвали се в Deni House - гостуването на гурме-шеф, лектор и вдъхновен творец на прекрасна храна Велина Иванова. 


Ресторант Deni House предлага нейната лекция, съчетана с демонстрационно готвене и дегустация "Вино и храна". Заповядайте заедно с децата, тъй като тя ще предвиди и меню за най-малките. По същото време в детския клуб ще има детска работилничка за изработка на фигури от шоколад със специален кулинарен аниматор.
Събитието в основната зала ще включва поднасяне на 5 степенно меню, съобразено с различните видове вина. Също така ще наблюдавате майсторката в действие и ще чуете как трябва да съчетавате вкусовете на вина и храни, как да поднасяте и как да изпитате удоволствие от кулинарното творчество.


В такива моменти, съжалявам, че не живея в София, защото с най-голямо удоволствие бих се възползвала от това кулинарно изживяване. Така, че скъпи, приятели, отидете и заради мен и споделете отзивите си от събитието.


Цялата информация за предлаганите събития от Ресторант Deni House, можете да видите ето ТУК!


Вдъхновена от това прекрасно представяне, реших да приготвя един супер шоколадов сладкиш с червено вино. Получи се толкова вкусен и примамлив, че съм сигурна, че ще го приготвям много често.


Ето и продуктите:
3 яйца
250 мл. червено сухо вино Мерло
15 гр. бакпулвер
120 гр. масло
20 мл. олио
40 гр. какао
12-15 с.л. брашно
3 с.л. течен шоколад
200 гр. захар 

за глазура:
150 гр. течен шоколад
50 гр. нарязан на ситно млечен шоколад.

Приготвяне:


Вземете подходяща купа, в нея сложете маслото и захарта и ги разбийте с миксер.
Добавете яйцата и олиото, и отново разбийте.
Към сместа сложете какаото и виното. На този етап разбърквайте с вилица.
Добавете бакпулвера и лъжите брашно на няколко етапа.
Колко са пълни лъжиците, можете да видите на снимката?


Получава се кексова смес.
Пуснете фурната на 180 градуса, за да се затопли добре.
Вземете тава, моята е 22 см. покрийте я с хартия за печене, изсипете половината смес, сложете 3-те лъжици с течен шоколад, върху него изсипете останалата част от сместа.
Сложете във фурната и я намалете на 150 градуса.
Печете на горен и долен реотан до суха клечка.
При мен отне около 20-25 минути.


Когато сладкиша е готов, го оставете да се охлади и го намажете с течен шоколад, поръсете с нарязан на тънко млечен или натурален шоколад. При желание може да се поръси с бадеми или лешници.


Поднесете десерта с много любов и чаша червено сухо вино!
Не забравяйте да посетите Ресторант Deni House.






Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !