Translate

сряда, 1 март 2017 г.

Вкусна вечеря в гювеч



Това предложение не като от пет звезден ресторант, то е лесно, вкусно и домашно приготвено.
Напоследък нямам много време за готвене, което определено ми тежи, но на този етап е така.
Последните ми публикации са все подобни, за тези от вас, които нямат много време за готвене.


Реших да приготвя наденица, но не ми се печеше на скара или пържеше на тиган, за това взех моментално решение да я сложа в гювеча с картофи и лук.
Определено не сгреших.


Ето и продуктите:

250 гр. наденица
500-600 гр. картофи
2- 3 глави лук
сол
кимион
черен пипер
мащерка
вода

Приготвяне:


Обелете картофа и го нарежете на едри парчета. Почистете лука, нарежете и него.
Сложете ги в гювеча, овкусете с подправки и разбъркайте.
Сложете наденица и вода, колкото да покриете зеленчуците.
Гювеча се слага в студена фурна, която се пуска на 150 градуса.
Печете около час, като през това време проверете дали е готово или има нужда от вода.
При мен ястието беше готово на 40-та минута.
Картофа беше сготвен перфектно, както и всичко останало.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !