Translate

петък, 21 април 2017 г.

Бананова бисквитена торта


Напоследък съм голям фен  на бисквитените торти, толкова е по-лесно с тях и сякаш, малко по-вкусно. От както ходя на работа все по-малко време намирам за изпичане на блатове и все по-често прибягвам към бисквитките.


От както на ПОБЕДА пуснаха на пазара Бисквити за торта  не мога да се спра да правя бисквитени торти. Тези бисквитки са чудесни, в опаковката може да намерите какаови и бисквитки с вкус на ванилия. 


Освен, че опаковката съдържа най-вкусните бисквитки за торта, вътре можете да намерите и шаблон за декорация. 


Вдъхновена от ароматните и вкусни Бисквити за торта, реших да приготвя тази Бананова бисквитена торта, а заедно с ПОБЕДА заснехме и клип към тази рецепта:

video

Сами можете да се убедите, че няма нищо сложно в приготвянето на тортата. Така, че спокойно можете да се захванете с рецептата.


Гарантирам, че ще получите комплименти за вкуса на тортата.


Ето и продуктите:

за крема:
2 банана
800 мл. прясно мляко
200 гр. захар
60 гр. царевично нишесте
ванилия
2 с.л. масло

за декорация:
1 банан
 100 гр. черен шоколад
60 мл. сметана
100 гр. масло
10 гр. желатин
100 гр. плодов сок 


Приготвяне:


Първо се приготвя крема. Нарежете бананите на ситни парчета или ги настържете на ренде.
В 200 мл. от млякото разтворете нишестето и го разбъркайте добре.
В тенджера сложете 600 мл. мляко, аромата, захарта и бананите.
Когато млякото започне да завира сгъстете крема с нишестето.
Бъркайте непрекъснато до като се получи гъст крем.
Накрая сложете маслото и оставете крема да се охлади добре.


Когато крема се охлади, можем да преминем към сглобяването на тортата.


Вземете тава с махащ се ринг 22 см. Започнете да редите ред какаови бисквити, крем, ред бисквити ванилия. Редувайте крем и бисквити до като употребите пакета с Бисквити за торта, накрая завършете с крем. Покрийте тортата със стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа, може и една нощ.


Преди да поднесете тортата можете да я декорирате с разтопен натурален шоколад.
В подходяща тенджера сложете черния шоколад заедно със сметаната и маслото.
Бъркайте непрекъснато, когато е готово го оставете да се охлади за няколко минути.
За да не почерняват бананите, можете да ги покриете с малко желатин.


Желатина се приготвя като сложите една опаковка в 30-40 мл. вода, когато набъбне го разтопете на водна баня, като внимавате да не заври. Изсипете желатина в компот по ваш вкус( може ананас) или захарен сироп. Намажете бананите отгоре, накрая декорирайте с разтопения черен шоколад.


Споделете тортата с любимите хора, защото те със сигурност заслужават да опитат тази вкусна Бананова торта.
От сърце се надявам да харесате клипа и рецептата, защото заедно с ПОБЕДА, вложихме толкова любов и желание, че ще сме истински щастливи, ако сте успели да ви впечатлим с предложението ни.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !