Translate

сряда, 17 май 2017 г.

Крекери с много семена


Обичам такива солени вкусотии. Перфектни са за забързаното ни ежедневие, слагате си от тях в чантата и хапване на работа, по време на път или правите почерпка с тях!
Тези крекери приготвих за едно градинско парти в добавка към пастет, комбинацията е повече от вкусна, тя е пленителна.


Не мога да кажа, че има нещо сложно в приготвянето и рецептата за крекерите, просто трябва да се решите да ги направите.
Ако децата ви харесват подобни солени изкушения, спокойно можете да им предложите тези, защото все пак са домашно приготвени.


Продукти:
1 ч.ч. брашно
30 гр. сусам
30 гр. ленено семе
30 гр. маково семе
30 гр. киноа
30 гр. слънчогледово семе
щипка бакпулвер
2 яйца
5-6 сл. олио
2-3 с.л. прясно мляко 
чубрица
черен пипер
сол

Приготвяне:


В дълбока  купа слагате брашното, а към него се добавят всички видове семена и подправки.
Разбърквате с лъжица, за да се смесят добре продуктите.
В друг съд разбийте яйцата, олиото и млякото.
Добавете към сухите съставки и оформете тесто.
Ако е прекалено лепкаво, можете да сложите малко брашно или още малко олио, за да оформите добре тестото. Сложете го във фризера за няколко минути, за да стегне.
Вмете хартия за печене и я изрежете с размера на тавата, трябват ви две листа.
Извадете тестото и го разделете на две части. 
Едната част сложете върху едното парче хартия, а с другото парче хартия покрийте тестото и разточете на тънък слой.
Махнете едната хартия, нарежете тестото на малки части, поръсете с червен пипер и сол и печете в топла фурна на 180 градуса около 15 минути.
Разточете втората част на тестото по същия начин.
Получават се много, много вкусни.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !