Translate

сряда, 31 май 2017 г.

Запечени гъби със сирена


Толкова много ни се бяха преяли пълнени гъбки, че това беше плана преди няколко вечери за вечеря. Отидох до близкия магазин за нещо( вече забравих какво) и по обратния път си помислих, че като напълня гъбите, ще трябва да се огранича с малко количество сирена и продукти. Веднага си представих, как ще нарежа гъбите, ще ги запека със свежи билки и ще ги покрия със сирена.


Получи се запеканка от типа "Уау"! Голяма вкусотия.
Горещо ви препоръчвам да си я приготвите, защото това е по-вкусния вариант на пълнените гъби.


В градината имам едно пънче, по което би трябвали да има кладница, то има, но охлювите изяждат всяка нова гъба. Успях да опазя една и я сложих в тавата с печурките.


Преди да споделя продуктите, ще ви споделя за една игра, в която можете да се включите и да спечелите кулинарни награди.
Това е всичко!
Благодаря ви!

Ето и продуктите:
250 гр. печурки
30 гр. масло
20 гр. колбас или шунка
10 маслини
свежи билки: риган, лук, чесън, копър, магданоз, мащерка
сирена: моцарела, кашкавал, пушено топено сирене, бри, пармезан
20 мл. вода

Приготвяне:


Почистете и нарежете гъбите на резени. Поръсете ги със сол и свежите билки.
Поставете на рязаното масло, колбас и маслини върху тях, сложете водата и ги запечете за 10 минути на горен и долен реотан на топла на 180 градуса фурна.


След като гъбите леко омекнат ги изкарайте.


Покрийте ги със сирената.


Запечете до златисто.


Сервирайте топло с чаша студено вино.


Гарантирано вкусно предложение.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !

Благодаря ви !