Translate

четвъртък, 4 май 2017 г.

Доматена каша


Не бях опитвала тази доматена каша, сигурно от 10 години.
Когато бях малка майка ми я приготвяше редовно за обяд или вечеря.
Понякога все още я приготвя, но така и не съм я опитвала от доста дълго време.


Наскоро се прибрах от работа и въобще не знаех какво да сготвя, толкова бях изморена, че нищо не ми идваше наум.
Сигурно не ви се вярва, че подобен блокаж може да получи блогър, но ви гарантирам, че се случва. Започнах да готвя нещо без да зная какво, реших, че ще е доматено...
Накрая се сетих за мамината доматена каша и я спретнах по спомен, и по моя си начин с малко импровизация.


Ето и продуктите:

1/2 глава лук
800-1000 мл. доматен сок 
щипка захар
сол на вкус
3-4 с.л. олио
3-4 яйца
100 -150 гр. сирене
магданоза
зелен лук
зелен чесън

Приготвяне:


В дълбок тиган или по-малка тенджерка сложете олиото, когато се сгорещи добавете ситно накълцания лук. Поръсете със захарта, за да се карамелизира и омекне.
Сложете доматения сок и намалете котлона.
Доматения сок е добре да се редуцира и да се получи гъст сос.
Подправете го по вкус, може да сложите сол, подправки.
Когато соса се сгъсти, сложете начупеното сирене и яйцата едно по едно.
Можете да разбъркате и така яйцата ще се смесят с доматите или можете да ги оставите цели.
Вие преценете как ще ви хареса.
Накрая сложете магданоз и свежите лук и чесън. 
Насладете се на вкуса още до като кашата е топла.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !