Translate

неделя, 11 юни 2017 г.

Баница с прясно мляко


Вече няколко години се занимавам с любителска кулинария и се старя да приготвям нови, различни и разнообразни ястия за близките си.
Няма да крия, че до сега не съм приготвяла баница с прясно мляко, правила съм я само с кисело. Ако си мислите, че е същото, повярвайте ми не е!


Дали от това, че използвам домашно прясно мляко, баницата имаше богат маслен вкус. които лично на мен ми хареса.
Наистина има разлика във вкуса.


Продукти:
1 пакет кори за баница
400 мл. прясно мляко
3 яйца
150 гр. сирене
2 с.л. брашно
щипка бакпулвер
20-30 мл. олио

Приготвяне:


В подходяща купа или съд сложете млякото и яйцата и ги разбъркайте добре.
Сложете олиото, брашното и бакпулвера, и отново разбъркайте.
Получената смес оставете настрани.
Вземете тава, която е добре да намажете с олио или масло.
Подредете на дъното й две кори за баница, като ги сложете набрано като за бюрек.
Ако тавата ви е голяма може и повече кори да се употребят.
Сложете върху корите начупено сирене и покрийте на места от млечната смес.
Отново сложете няколко набрани кори, сирене и млечна смес.
Правите това действие, до като употребите корите, трябва да ви остане малко от млечната смес, защото с нея ще залеете баницата.
Печете в топла фурна на 200 градуса около 20 минути или до като баницата не добие златист вид и е готова.


Получи се идеална баница както за закуска, така и за хапване през целия ден!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !