Translate

неделя, 25 юни 2017 г.

Шоколадова торта с малини


Преди 6 години на тази дата с моя любим си казахме заветното "Да"!
Днес имаме годишнина от сватбата и докато пиша тези думи в мен бушуват чувства и мисли.
Иска ми се да ви напиша нещо по-различно от познатото клише за годишнина.
Пожелавам си от сърце семейството ни да е все така сплотено, подкрепящо се и щастливо!
Какво повече да искам?


Ще ви разказа малко повече за тортата, защото случката около нея е по-интересна.
Вчера, докато навън беше около 40 градуса, изпекох перфектните основи ( за първи път да не спадне нещо или да не изгори) , крема се получи наситен и пленителен на вкус. До тук всичко е перфектно, нали?
Нагласих формата за торта, изравних блатовете до съвършенство, сложих основата, крема, започнах да слагам малините и само чувам:"щрак" и, познайте формата се раздели и крема изтече. Понеже вече имам калени нерви на тема торти, спрях и помислих за момент. Реших, че ще снимам тази "беля", както каза Рая!


Ето тук, под тази снимка искам да дам кураж и съвет на домакините, на които им се случват подобни "драми", не се отчайвайте, всичко е наред. Не се ядосвайте, защото ядът ще ви попречи да помислите правилно.
Реших, че всичко е прекалено вкусно и, че ще направя тази торта, дори ако трябва да се яде с лъжица от купа. Взех кръгла купа, облепих я с фолио и подредих тортата в нея, но единия блат ми остана.


Виждате, че все пак се получи торта и то много вкусна, комбинацията от шоколад и малини е ненадмината, така, че тази ситуация се превърна в скъп спомен около 6-та годишнина.


Ето и продуктите:
за блата:
3 яйца
60 гр. какао
200 гр. захар
160 мл. прясно мляко
80 мл. олио
1 ч.л. сода 
1 ч.л. бакпулвер
140 мл. кафе

за крема:
200 гр. млечен шоколад
100 гр. натурален шоколад
300 мл. прясно мляко
2 яйца
3 с.л. брашно
200 мл. прясно мляко
 300 гр. малини

за заличката:
100 гр. натурален шоколад
100 мл. сметана
малини
начупен шоколад

Приготвяне:


От продуктите за блата се получават две основи с размер 22 см.
Тортата ми щеше да е 20 см., но използвах едната основа и изрезките от основите.
Блата се приготвя като вземете две купи. В едната слагате сухите съставки, а в другата разбивате яйцата, млякото и олиото.
Разбитите съставки се прибавят към купата със сухите, които трябва да се идеално разбъркани предварително.
Когато смесите двете смеси, добавете топлото кафе, получава се много приятна смес. Разпределете точно в две тавички и печете на 180 градуса до суха клечка.


Крема се приготвя като в тенджерка сложите млякото и шоколада, в отделна купичка разбийте яйцата с другото мляко и добавете брашното, получава се смес, с която ще сгъстите пудинга.
Когато млякото и шоколада са се смесили и започнали да завират се сгъстяват, бъркайте непрекъснато.
Получава се много ароматен и вкусен крем. Оставете го да се охлади.
Мислих да подредя двуетажна торта с пудинг и малини между блатовете, но вече научихте какво се случи с формата ми. Вие можете да довършите идеята ми и да си приготвите стандартна торта.
Моята импровизация направих, като покрих купа за салата със стреч фолио, поставих блата, които вече покрит с разтечен крем. Сложих крем и малини, след това изрезките от блат, отново крем и малини и за финал подредих 4 бисквити. Покрих с фолио и оставих да пренощува в хладилника. Днес обърках тортата, залях я с разтопен шоколад в сметана и декорирах с малини и нарязах шоколад.
Това е всичко!


Не се предавайте пред трудностите, нека те ви правят по-силни.
Бих искала да благодаря на съпруга ни за безкрайната обич и подкрепа, с която ме дарява!
Обичам те!





















Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !