Translate

четвъртък, 8 юни 2017 г.

Баница- сладкиш



Тази комбинация между баница е сладкиш е повече от вкусна, тя е пристрастяваща, повярвайте ми! Сочно, вкусно, сладко... направо супер.
Имате ли възможност да я приготвите, не се чудете.


Както 90 % от рецептите в блога ми, така и тази рецепта се роди в следствие на импровизация и случайна идея. В подобни моменти на вдъхновение, аз се впускам и отдавам на идеята, която ме е обзела. Опита показва, че резултата е отличен.


Една вечер, бях приспала детето, си помислих, че мога да употребя 7-те кори за баница в хладилника, реших да добавя още няколко неща към тях и изпекох, залях със сироп и ето какво се получи.


Продукти:
7 кори за баница
3 яйца
7 с.л. кисело мляко
7 с.л. захар
5 с.л. брашно
5 с.л. грис
10 гр. бакпувлер
ванилия
20 мл. олио

за сиропа:
700 мл. вода
400 гр. захар
ванилия

за декорация:
течен шоколад или пудра захар

Приготвяне:


Първо пригответе сиропа и го охладете. Аз имах готов сироп в хладилника и използвах него.
Сиропа се приготвя като смесите водата, захарта и аромата и варите от 5 до 10 минути.


Приготвяне на основата. Първо вземете дълбок съд, в него нарежете корите за баница на ленти с дебелина около 1 см. към корите се слага брашното, гриса и бакпулвера.
В друг съд разбивате яйцата със захарта, добавяте млякото и олиото.
Смесвате яйчената смес със сухата и разбърквате.
Получената смес се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тава.
Печете на 180 градуса до суха клечка, като през първите минути не отваряте фурната.
Заливате топлия сладкиш със студен сироп.
Поставяте в хладилник за няколко часа, за да се охлади сладкиша.
Поднасяте по ваш вкус, може със сладолед, шоколад или плодове.
Гарантирам за невероятния вкус.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !