Домашни вкусотии: Хляб със сирена

петък, 25 август 2017 г.

Хляб със сирена


Горещото лято започна да отминава и все по-често усещаме наближаващите есенни дни.
Сутрините са хладни и действат ободряващо.
С тези първи малко по-хладни дни сякаш идва времето и на топлите питки, ароматни хлебчета и дребни сладки.


Ето един хляб, който ще ви плени с богатия си вкус.
Хляба има плънка от три вида сирене: пармезан, моцарела и кашкавал.
В самото тесто сложих няколко стръка ситно нарязан свеж босилек.
Комбинацията е божествена, повярвайте ми!


Само ще добавя, че хляба беше одобрен и от свекърва ми, това е показателно.
Двете хлебчета свършиха за нула време, което значи, че съм  успяла с тази комбинация от вкусове и аромати. Тук идва ред да споделя, че за перфектния хляб най-важно е брашното да е качествено. Ако желаете всеки път да впечатлявате с перфектни печива любимите си хора, доверете се на София Мел. За този хляб използвах  Брашно Класик на  София Мел.


Нека свежия босилек в тестото не ви стряска, той много нежно напомня за себе си.


Ето и продуктите:

300 мл. хладка вода
7 гр. суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
50 мл. олио
3 стръка босилек
около 50 гр. кашкавал, моцарела, пармезан


Приготвяне:


В подходяща тавичка, сложете брашното към него добавете сухата мая, солта, захарта и накълцания на ситно босилек.


Добавете приятно топлата вода към брашното и омесете тесто. При месенето може да добавите още брашно и олиото.
Тестото трябва да е меко и еластично.
Намажете го с малко олио, сложете го в дълбока купа и покрийте с фолио.
Оставете да втаса добре.
Когато тестото е втасало, сложете малко брашно на плота, изсипете тестото и го разделете на две. Внимателно разточете двете части. Отгоре сложете от сирената и навийте хляба на руло.


Получавате две хлебчета, които трябва да починат и втасат идеално.
Преди да ги оставите в тавата да втасват, с помощта на ножичка направете леки разрези отгоре.
Изрежете хартия за печене според размера на двете хлебчета, сложете хлебчетата ( всяко със своята хартия) в тавичка, покрийте с фолио и оставете да почиват.
Когато втасат добре ги изпечете заедно в тавата на топла фурна на 180 градуса.
В началото покрийте с фолио хляба, за да не изгори отгоре.


Готовия хляб се оставя да почине за малко, ако е възможно.
Ние го нападнахме още горещ, защото аромата му не ни даде спокойствие.



Невероятно вкусна комбинация!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...