Translate

събота, 2 септември 2017 г.

Бананови палачинки


Наскоро приготвях Американски бананови палачинки и определено се харесаха.
Имах два меки банана, които реших да приготвя на палачинки, но този път обикновени, такива каквито си хапваме по нашите географски ширини.
Намазах ги с течен шоколад и си ги хапнахме доволно.


Лично аз обожавам комбинацията от банан и шоколад, ето защо тези палачинки са ми вече фаворит. Ароматни и приятно сладки, даже малко по-сладки си станаха, заради течния шоколад, но го преживяхме, нямаше оплаквания.


Ето и продуктите:

2 бр. меки банани
2 яйца
500 мл. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
щипка канела
щипка сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. брашно

масло за намазване на тигана 
течен шоколад за палачинките

Приготвяне:


В купа за салата, по-дълбока сложете бананите и ги намачкайте.
Към тях се добавят яйцата и се разбърква добре.
Идва ред на прясното мляко, солта, захарта и канелата.
Отново разбърквате енергично. Смесете бакпулвера с брашното и на няколко етапа го добавете и него.
Получава се смес за палачинки, с тази разлика, че има аромат на банан и канела.
В тиган с не залепващо покритие се слага малко масло, с черпак изсипете от сместа и разпределете по целия тиган.
Палачинките се обръщат и от двете стани, за да се изпекат добре.
Топлите палачинки, можете да намажете с масло.
Когато сте говори, ги поднесете с любим конфитюр или течен шоколад.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...