Translate

понеделник, 4 септември 2017 г.

Мариновано сирене



Понякога се питам, защо отлагам вкусните и елементарни рецепти толкова дълго.
Дали не трябва от тях да започвам?
Какво да ви кажа, старая се, но както обичам да споделям, света на кулинарията е необятен, наистина може да се опитват нови и различни неща всеки ден.


Елементарно за приготвяне мариновано сирене и в същото време толкова вкусно, че не си го представяш вече поднесено по друг начин.
Отне ми доста време, но се реших да го направя, отне ми 10 минути.
Толкова вкусно се получи, идеално за доматена салата или за мезе.


Дори няма точни пропорции и сложни техники, лесно и изцяло по вкуса на приготвящия го.


Трябва ви:
сирене
олио или зехтин
маслини
4 скилидки чесън
1 чушка
билки по вкус, аз използвах:
магданоз
чубрица
риган
мащерка
див лук
зърна черен пипер
щипка черен пипер.

Приготвяне:


Вземете стъклен буркан или бурканчета.
Може да направите два вида вкусове.
В единия можете да сложите само мащерка, риган чубрица, сирене, олио, черен пипер, червен пипер. В другия босилек, чесън, див лук, маслини.
Нарежете сиренето на кубчета.Слагате подправки, чесън и пълните с олио или зехтин до горе, мазнината трябва да покрие сиренето и билките.
Останалото е фантазия и комбинация на вкусове.


Затворете бурканчетата с капачка и ги сложете в хладилника.
Не мога да ви споделя колко време издържат, защото ние не ги оставихме повече от 4-5 дни.
Сиренцата са подходящи за доматена салата и други разновидности, като можете да използвате олиото или зехтина от бурканчето, защото се е получил невероятен дресинг.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !