Translate

понеделник, 9 октомври 2017 г.

Свински пържоли в сос от горчица




Ако сте опитали вече различни рецепти за свински пържоли и ви се хапва нещо ново, то може да разнообразите менюто си с тези пържоли.
Няма нищо сложно в приготвянето им, просто ги мариновах в горчица и подправки по вкуса ни.


Ние харесахме резултата, дори едни приятели опитаха пържолите и те ги одобриха, защото всичко се омете за по-малко от час.



Наблегнах на босилека, защото той много си подхожда на свинско месо, както и на няколко класически съставки. Запекох всичко в тавичка и това е всичко.


Продукти:
10 свински пържоли ( рибица)

за маринатата:
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
4 с.л. горчица
1 с.л.  червен пипер
черен пипер
кимион
сол
2 с.л. мед
сока на лимон
босилек
магданоз

Приготвяне:


Маринатата се приготвя като се накълца на ситно лук и чесън, към тях се добавя меда, горчицата и останалите съставки.Зелените подправки се накълцват на ситно.
С получената смес се намазват обилно пържолите, хубаво е да си починат малко и да се овкусят. Пекат се в топла фуна на 250 градуса покрити с фолио около час, час и малко.
Проверявайте ги, когато при допир се отделя месото са готови.


Добър апетит, приятели!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !