Translate

петък, 10 ноември 2017 г.

Солен еклер "Мечта"


През Септември бяхме на сватба и предястието беше подобен еклер.
Разбира се рецептата за онзи еклер не я зная, за това реших да си създам своя.
Може би ще прозвучи надменно, но моя се получи по-вкусен.


Много богат и наситен вкус, който ще ви накара да се почувствате сякаш сте на празник.
Ние им се насладихме на вечеря с чаша вино, незаменимо!


Вкусовете са изчистени, достатъчно добре напомнящи за себе си.
Няколко силно изразени продукта с разпознаваем вкус комбинирани за перфектната плънка, старателно поставена в еклер.


А отгоре, отгоре има настърган кашкавал, запечен и поръсен с ароматен червен пипер.


Няма да се бавя повече, а ще споделя с вас рецептата.
В нея е описано подробно как се правят еклерите.
Разликата е, че тези направих продълговати използвайки отново пош.

За плънката:

500 гр. пилешки гърди
5-6 бр. пресни гъби печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 мл. соев сос
1 в.ч. бяло вино
6-7 бр. маслини
сол на вкус
черен пипер
1 стрък розмарин
30 гр. масло
3 с.л. олио 
100 гр. настърган кашкавал
щипка червен пипер 


Приготвяне: 


Еклерите пригответе по ТАЗИhttps://tedytitova.blogspot.bg/2017/05/blog-post_10.html рецепта.
Само ги направете продълговати като на снимката. Аз ги направих с пош с широк отвор.
Ако нямате пош, можете да използвате здраво найлоново пликче, на което да отрежете едното ъгълче и да си направите така пош.


От тази смес в рецептата ще получите около 30 по-големи еклера.


Изпечете ги и ги оставете да се охладят добре. След това пригответе плънката.


Нарежете пилешкото месо на малки късчета, сложете накълцания чесън и соевия сос.
Оставете го да почине, докато нарежете останалите продукти.


Всичко се реже на ситно, в тиган слагате масло и олио. Когато се сгорещят добавете лука и гъбите, задушете ги за няколко минути. Лука и гъбите ще пуснат своята вода, когато тя се усвои добавете месото с чесъна и соевия сос, не забравяйте маслините.
Гответе още няколко минути, около 5-7 мин. и добавете виното.
До като то се усвои и изпари, сложете розмарина и останалите подправки.
След няколко минути, махнете клонката розмарин, и махнете ястието от котлона.
Вземете тавичка, в която ще запечете еклерите.
Разрежете еклерите на две, но не до край. Нека се оформи джоб, сложете плънка и подредете в тавата.


Напълнените еклери поръсете с кашкавал и запечете на горен реотан, преди да си изкарате поръсете с червен пипер.


Консумират се топли с чаша любимо вино.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...