Translate

понеделник, 13 ноември 2017 г.

Солена торта с бутер тесто


Знаете, че обожавам солени рула и торти. Не веднъж съм споделяла с вас, че те са моята слабост, за това когато от  BELLA ме поканиха да съм гост блогър в техния блог La vita e Bella,   аз реших да създам тази рецепта както за вас, моите читатели, така и за читателите на  La vita e Bella.


С тази торта можете да впечатлите гостите си за празник или да поглезите любимите си хора през всеки един ден.
Тортата се получи толкова свежа, ароматна и вкусна, че е излишно да споменавам, че вече ми е в графа "любими".


Бихте могли за я поднесете като предястие или като заместител на вид салата, вариантите са много, вие сами ще подберете като каква вкусотия ще представите Солената торта с бутер тесто.


Тук е момента да споделя с вас и доброто впечатление, което ми направи съдържанието на пакета Бутер тесто BELLA, вътре има рецепта и полезни съвети свързани с бутер тестото.


Научих няколко интересни трика и съвета.


Ето и продуктите за торта 20 см. :

за крема:
400 гр. заквасена сметана
200 гр. майонеза
100 гр. бяло краве сирене
4 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
кората и сока на половин лимон
1 сварено яйце

за декорация:
чери домати
краставица
морков
червена чушка
див лук


Приготвяне:


Първо трябва да размразите бутер тестото, оставете го на стайна температура. 
С помощта на шаблон с размер 20 см. изрежете кръговете.
Поставете тестото върху хартия за печене, загрейте фурната на 200 градуса.
Изпечете бутер тестото.
Оставете изпеченото бутер тесто да се охлади добре.
През това време пригответе крема.


В подходяща купа настържете сиреното, лимоновата кора и накълцайте магданоза, и чесъна на много ситно.
Добавете сметаната, майонезата, яйцето и лимоновия сок, всичко се разбърква много добре.
Получава се много свеж и ароматен крем.
Може да го сложите в хладилника за 20 минути, така ще стегне добре.
Започнете да подреждате тортата. Напълнете крема в пош с широк отвор, вземете една основа и оформете рози от крема. Редувате основа и крем.


Накрая завършете с основа, направете няколко рози от края само и една в средата.
Оставете тортата да стегне за няколко часа или една нощ.


За декорирането се използват чери домати, див лук, тънки резени краставица, червена чушка и ленти морков. От перата на лука се правят декорациите отгоре.


Сигурно ще ви досадя като повтарям, че се получи много вкусна торта, но това е самата истина.


 BELLA , благодаря за вдъхновението!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !