Translate

четвъртък, 30 ноември 2017 г.

Телешко с лук и вино


Получих подарък от леля ми, едно парче домашно телешко месо. Бях го сложила във фризера и едва наскоро го изкарах, за да го сготвя.
Приготвих телешко варено и това бързо ястие.
Започнах да го готвя без да зная какво ще се получи, напълно нормално за мен.
Ами получи се много вкусно и крехко.


Месото не съм мариновала предварително, само му сложих черен пипер и го запечатах за кратко, преди да добавя лука, а накрая и виното.
Резултата беше изненадващо вкусен.
Ако търсите разнообразна рецепта за телешко месо, опитайте тази, мисля, че ще се хареса.


Ето и продуктите:

350- 400 гр.  телешко месо
2 глави лук
250 мл. червено вино
1 с.л. захар
черен пипер
1 телешки бульон 
20 гр. масло
10 мл. олио


Приготвяне:


Нарежете месото на парчета като медальони.
От двете стани поръсете с черен пипер.
В тенджерка сложете маслото и олиото.
През това време почистете и нарежете на ситно лука.
Когато олиото и маслото се сгорещят сложете месото.
Запечатайте ги за около 3-4 минути и от двете страни.
След което отгоре сложете лука, а лука поръсете със захарта.
Разбъркайте, намалете котлона и затворете тенджерата с капака.
Лука пуска соковете си и месото се готви с тях за около 10 минути, след тях изсипете виното, и отново покрийте с капака.
Добавете бульона и малко вода.
Гответе на тих огън, до като месото е готово и соса се редуцира.
Готовото ястие поднесете с пълнозърнесто хлебче.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...