Translate

сряда, 8 ноември 2017 г.

Сладки "Таралежи"



Наскоро в кулинарната група  "Домашни вкусотии" 
видях подобни сладки, така оформени. Представи ни ги Ели от Виелица от вкусове.
Благодаря за идеята.


Днес е Архангелов ден и моята принцеса Рая има имен ден.
От цялото си сърце й пожелавам да е здрава, все така отговорна, добра и щастлива!
Обичам те!

Рая пожела да почерпи приятелчетата си в детската градина и настоя да приготвя сладки за тази цел. Веднага реших да се възползвам от видяното и да направя тези таралежчета.
Идеята за вида е от блога на Ели, а рецептата за сладките си е моя модификация.
Надявам се децата да се зарадват на домашните сладки.
Таралежите се получиха доста добре, а в декорирането ми помогна Рая.
Раздаде се в украсата, омазването и дегустирането...


Ето и продуктите:
150 гр. свинска мас
50 гр. масло
50 мл. олио
250 гр. пудра захар
2 яйца
400 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер 
4-5 ванилии

за декорация:
150 гр. млечен шоколад
100 мл. мляко
смлени орехи
какаови пръчици

Приготвяне:


Ще опиша подробно рецептата, снимки от оформянето и декорирането няма, защото всичко беше "омазано" и нямахме възможност да снимаме.
В дълбока купа се смесват видовете мазнина, като маста и маслото се разтопяват на водна баня или в микровълновата на ниска мощност и кратко време.
Разбивате маслото, маста и олиото заедно с пудрата захар, докато се получи бял маслен крем, след това добавете ванилията и яйцата, и отново разбийте.
Аз разбивах с миксер. Добавете бакпулвера и на няколко етапа брашното.
Трябва да омесите маслено тесто, което да не е прекалено меко.
Тестото се слага в хладилника за 15-20 минути, за да стегне.
През това време вземете тавите на фурната, покрийте ги с хартия за печене, пуснете фурната на 150 градуса. Извадете тестото, вземете от него колкото орех  и оформете таралежчетата.
Изпечете за 10-15 минути във фурната.
Когато сладките се охладят можете да ги декорирате.


Разтопете шоколада и млякото, в купички сложете какаовите пръчици и смлените орехи.
Потапяте заоблената част в шоколад, а след това в орехи или пръчици.
Поставяте върху хартия за печене.
Когато се декорирали всички таралежи, преминете към нарисуване на очите и носа.
За тази цел използвах пош, но помощницата го приватизира и тя се захвана с рисуването и мазането.


От тези продукти получих 55- 60 броя.


Честит празник на всички именици, бъдете здрави и честити!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...