Translate

вторник, 5 декември 2017 г.

Пъстърва с ароматни картофи


В навечерието на Никулден ви предлагам едно ястие, което се приготвя лесно и се получава вкусно. Вместо да правите отделно салата към рибата, аз ви предлагам да добавите картофите заедно с нея.


Картофките са ароматни и овкусени перфектно.
Въобще, получи се перфектна комбинация.
Облизахме си пръстите вкъщи.


Продукти за една порция:
1 пъстърва
1/2 лимон
зехтин
сол

за картофките:
200 гр. катофки
1 с.л. червен пипер
1 връзка копър
1 скилидка чесън
зехтин
сол
черен пипер

Приготвяне:


Нарежете картофките на резени, сложете ги в по-голяма чиния, поръсете с подправките и зехтина и омесете енергично.


Рибата осолете, може да сложите и малко черен пипер.
Вземете хартия за печене, покрийте тавата, но оставете аванс от хартията.
Рибата и картофите ще се пекат задушени в хартията.
В рибката поставете няколко резена лимон.
Сложете рибата върху хартията и около нея разположете ароматните картофки.
Покрийте тавата с хартията, така че да няма свободни отвори.
Печете в топла фурна на 250 градуса около 40 минути.


След, което се насладете на прекрасната риба с гарнитура от ароматни картофки.
Комбинацията с бира или вино е перфектна!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...