Translate

събота, 13 януари 2018 г.

Ориз с патешки сърца



Днес няма да споделям с вас ястие, за което не сте чували.
Няма да е нещо уникално, гурме или с високо ниво на трудност.
Днешното ястие е съвсем обикновено, лесно за изпълнение и толкова вкусно, че дори и сега докато пиша ми се иска да захапя монитора.


От доста време не бяхме купували патешки сърца, но наскоро купихме около килограм. 
Разделих на две пакета и направих две ястия.
Това е едното.


Ориз с аромат на гъби, масло и сърца, любимо хапване.


Необходими продукти:

за мариноване на сърцата:
500 гр. патешки сърца
100 мл. соев сос
къри 
кимион
черен пипер
сминдух

за цялото ястие:
маринованите сърца
1 глава лук
1 морков
6-7 бр. гъби печурки
2-3 с.л. масло
20 мл. олио
кимион
черен пипер
250 гр. ориз
вода
магданоз

Приготвяне:


Нарежете сърцата на парчета и ги мариновайте в посочените продукти.
Оставете ги да се мариноват за една нощ или колкото можете повече.
В дълбок тиган или подходяща тенджера сложете маслото и олиото. Нарежете лука, моркова и гъбите на кубчета. Първо към мазнината сложете сърцата, след това и останалите продукти.
Гответе около 15 минути.
В тавичка се слага ориза, изсипете сърцата и останалите продукти. Добавете 2 чаши вода, нарязаните билки и сухите подправки.
Сложете в предварително затоплена фурна на 200 градуса и печете го готовност на ориза.


Може да го поднесете с настърган кашкавал или малко пармезан.
Много, много вкусно!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...