Translate

неделя, 21 януари 2018 г.

Супа от гъби и леща


След обилните преяждания около празниците е редно, да се обърнем към по-леките и постни предложения. Не мога да кажа, че вкъщи често правя подобни ястие, но се опитвам. Когато ги приготвям, обикновено аз си ги хапвам и най-много веднъж, моя съпруг.
Тази супа се получи много вкусна и се хареса.


Комбинация от гъбена супа с леща Белуга и зеленчуци, доста питателна, засищаща и полезна. Поднесох я с Крекери с много семена.


Като любител на подобни манджички, тази бързо се нареди сред фаворитите ми.
Лещата Белуга е богат източник на желязо, фибри, протеини и други полезни вещества за нас.
Ако все още не сте я опитвали, препоръчвам ви да го направите.


Необходими продукти:

1 ч.ч. леща Белуга
150 гр. гъби печурки
1 глава лук
1 морков
2-3 скилидки чесън
1 малък картоф
сол на вкус
розмарин
вода
олио или зехтин

Приготвяне:


В тенджерка слагате мазнината, като преди това сте почистили и нарязали всички зеленчуци на малки кубчета. Моркова можете да настържете, както и картофа.
Слагате зеленчуците в тенджерката, готвите ги няколко минути. Гъбите и лука ще пуснат от течността, която съдържат в себе си. След около 5 минути, добавете лещата, сложете вода, колкото да покрие продуктите.
Добавете подправките и гответе до готовност на зеленчуците и лещата.
Ако е необходимо добавете още вода.
Супата се приготвя доста бързо.


Когато е готова, настържете чесън. Хапнете топла и с хрупкави крекери.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...