Translate

понеделник, 29 януари 2018 г.

Ябълков сладкиш



Този тип сладкиш е сред фаворитите ми, защото е много сочен и ябълките се усещат.
Идеален е за хапване към кафето, в офиса, на път.
Не е натрапчиво сладък, всичко в него е точно толкова колкото трябва.


Не пропуснах орехите и канелата, защото без тях вкуса не е същия!
Спомням си, моментите когато го правех с майка ми.
Сякаш беше преди хиляди години... аз бях упълномощена да стържа ябълките и да бъркам.
Аз малко промених рецептата през годините.
Мисля, че се получи и по-вкусен.


Необходими продукти:
2- 3 зелени ябълки
3 с.л. грис
150 гр. захар
1 яйце
1 к.ч. орехи
4 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 к.ч. прясно мляко
канела
2 с.л. лимонов сок
10 гр. бакпулвер


Приготвяне:


Вземете една дълбока купа, в нея се настъргват обелените ябълки и се поръсват с лимоновия сок. Разбъркват се, поръсва се галетата, захарта и се бърка.
Следва добавянето на яйцето, млякото, бакпулвера, олиото, канелата и отново се разбърква.
След като всичко се е смесило добре се добавя брашното.
Получената смес се слага в тавичка, покрита с хартия за печене.
Фурната трябва да е предварително затоплена, печете на 150 градуса за около 20 минути.
Аз обикновено пека до суха клечка.


Готовия сладкиш се нарязва на парчета с желаната от вас големина.
Може да си го хапнете с любимите хора.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...