Translate

сряда, 24 януари 2018 г.

Хляб с фъстъци и маслини


Преди няколко месеца успях да се справя с магията на кваса, както го наричам напоследък, и от тогава не спирам да правя различни видове хляб.
Така разглезих съпруга ми, че сега все пита има ли хляб от квас, и ако няма, пита кога ще напаравя?


Как да направите, съхраните и отгледате квас, можете да научите ТУК, ако имате въпроси, ще ви отговоря. Може да ми пиете на лични съобщения на страницата ми:  Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !


Хляба е невероятно вкусен и го препоръчам, ако искате да опитате нещо ново, то комбинацията от маслини и фъстъци ще ви изненада.


Необходими продукти:
200 гр. квас
1 с.л. захар
1 с.л. сол
500 гр. брашно
300 мл. хладка вода
20 мл. олио
20 гр. сурови фъстъци
20 бр. маслини без костилка

Приготвяне:


Активирайте първо кваса, направете го като вземете купа в нея сложете 200 гр. квас, 1 с.л. захар, 5 с.л. брашно и 50 мл. топла вода ( да не пари).
Разбъркайте сместа и оставете да си почине.
Когато кваса се е активирал, като обикновената мая, е време за омесване на хляба.
В дълбока купа се слага брашното, солта, нарязаните ядки на фъстъците и нарязаните маслини.
Разбъркайте сухите съставки, добавете активирания квас, и на етапи хладката вода.
Омесете меко и еластично тесто.
Сложете омесеното тесто във форма за терин, която е покрита с хартия за печете, а тя поръсена с брашно. Оставете хляба да почива няколко часа.
Аз го омесвам вечерта и го изпичам на сутринта.


Печете на 150 градуса около 30-40 минути, хубаво е да следите изпичането.
Оставете хляба да се охлади и едва тогава го режете.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...