Translate

събота, 17 февруари 2018 г.

Шоколадово ризото


Това е моя сладък прочит на италианското ризото. Може да си го наречете и мляко с ориз, но ще сгрешите. Това е една идея по-вкусно мляко с ориз, то си е шоколадов пудинг с ориз.
Ориза не е обикновен, използвах Арборио.
Въобще има си доза истина в името ризото.


Представях си десерта по малко по-различен начин, но и така се хареса.


Ето и продуктите:

1 ч.ч. ориз Арборио 
2 ч.ч. вода
600 мл. прясно мялко
100 гр. захар
100 гр. натурален шоколад
3 с.л. какао
60 гр. царевично нишесте

Приготвяне:


Сварете ориза във вряща вода. Не го сварявайте прекалено, дори трябва да е една идея преди готов.
В тенджерка сложете млякото, захарта и шоколада.
Когато се стопят, сложете какаото и разтвореното в мляко царевично нишесте.
Сгъстете крема, добавете ориза и бъркайте внимателно.
Още топло напълнете купичките с ризотото.
Декорирайте с начупен шоколад и мандарина.


Насладете се на този десерт, плътен и вкусен, той ще ви създаде спомени...


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...