Translate

вторник, 27 март 2018 г.

Празнично агнешко с ориз


Освен да тренираме за получаване на идеалните козунаци и курабии за Великден, аз реших да потренирам и с агнешкото.
И докато си мислих как да приготвя агнешкото, какво да променя, за да ви предложа нещо по-различно и също толкова вкусно. Аз правих стандартния си преглед в социалните мрежи, докато нещо не грабна вниманието ми!
Впечатли ме една новина представена от приятелите ми от KRINA.


Сега ще ви разкажа и на вас, защото аз веднага се включих. Сигурно се питате в какво съм се включила, какво са измисли ?
KRINA ще подарят цяло агне за Великден на един късметлия.
За да се включите и вие, само трябва да си купите Ориз от ТУК.


Докато разглеждах Интернет магазина и добавях любимите си видове ориз, реших да си купя и Ориз Балдо, до сега не съм го използвала. Ориза е едър, среднозърнест и се сготви прекрасно.


След като напазарувах добре и се заредих с ориз както за Великден, така и за Гергьовден, остана да чакам датата, на която ще се теглят печелившите. На 3 Април ще се обяви късметлията, ще си стискаме палци, нали!


След като споделих с вас тази важна информация идва ред да дам яснота и около рецептата ми. Сигурно се питате, какво е толкова различно?
Различното идва, че за ориза използвах бульон от варенето на месото, заедно с ароматни билки и зеленчуци, Другото различно е дроба, използвах черен дроб, а не типичната карантия за дроб сармата.


Наистина си хапнахме добре и определено го харесахме.
Аромата на агнешкото със зеленчуците, свежите билки, зеления лук, чесън, прекрасния ориз...
Невероятно ястие!


Необходими продукти:

1 кг. агнешко за готвене
250 гр. черен агнешки дроб
1 глава лук
1 морков
стрък розмарин
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка целина
3 връзки зелен лук
1 връзка свеж чесън
джоджен
кимион
черен пипер
бахар
1 с.л. масло
червен пипер
 2 литра вода
сол


Приготвяне:


Първо сложете агнешкото заедно със стария лук, моркова, бахара, розмарина, целината, магданоза и около 1, 5 вода, да се варят.


Хубаво е да сварите месото добре, а от билките, зеленчуците и месото ще получите безценен бульон.
Варете до готовност на месото, при необходимост добавете вода, а накрая посолете.


Докато тенджерата с месото е на котлона и се вари, нарежете дроба на малки кубчета, сложете му черен пипер, малко къри, кимион и го разбъркайте. така ще го овкусите и него.
Нарежете зеления лук и чесън.


Хубаво е да претеглите ориза и да го приготвите за следващия етап.


Ориза е изключително чист и не е необходимо да го почиствате.
Свареното месо се отделя и бульона се прецежда, за да махнете свените зеленчуци.
Вземете дълбок тиган, сложете малко мазнина в него, комбинирайте масло и олио.
Добавете черния дроб.


Гответе го няколко минути и добавете лука и чесъна.


Ако е необходимо добавете малко от бульона.
Гответе, докато зелените съставки са готови.
Вземете тава, сложете ориза, дроба с лука, изсипете бульона и подредете месото.
Аз сложих малко масло и червен пипер на всяка мръвка.
Не забравяйте свежия джоджен, поръсете с него.


Изпечете в топла фурна на 250 градуса за около 20 минути или докато ориза е готов.


Оставете ориза да почине около 5 минути и поднесете.


Аз поднесох с краставица.


Толкова вкусно и ароматно Агнешко с ориз се получи, че докато аз снимах, някой похапваше пред това време директно от тавата.


Не губете време, а се включете в ИГРАТА за АГНЕ!
Успех, приятели!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...