Translate

събота, 31 март 2018 г.

Морковена торта


Искам да споделя с Вас, че заедно с KENWOOD България стартираме рубриката ‚Кулинарно вдъхновение с KENWOOD’, в която до края на годината, всеки месец ще публикуваме по няколко рецепти, вдъхновени от вас, от кулинарните тенденции, от сезонната храна и много други. Надявам се, че новата рубрика ще ви хареса и ще очаквате рецептите ни с интерес.


Време беше и тази торта да се озове сред рецептите в блога ми.
Не знам защо, но винаги съм си мислила, че приготвянето й е сложно.
Някак си все отлагах направата й.
Сега, след като вече опитах и направих тортата, с ръка на сърцето си, ви споделям, че съм сгрешила!



Тортата е много вкусно, а блатовете от морков са сочни и с много богат вкус. За първи път опитвам толкова свежи основи на торта, която не е сиропирана.


Нека дебелината на основите не ви плаши, те имат невероятен вкус.
Всъщност и тортата приготвих много лесно, сигурно защото си имам помощник в кухнята.

Освен музика, добро настроение, вдъхновение в кухнята с мен е и Кухненска машина Multi One на Kenwood.


От както имам Multi One  предизвикателствата в кухнята са лесна работа!
Споделям тази торта малко преди Великден, затова заложих и на подобна декорация.
Ако не се разпознава, защото не съм майстор на торти, това е зайче, което търси моркови с тортата. Около него има "земя" и моркови.
Надявам се да ви хареса. Идеята за зайчето видях тук, като разбира се , направих собствен прочит на рецептата и тортата.


Зайчето е от бонбони маршмелоу, които оформих, морковите също.
Почвата около зайчето е от изрязания блат и комбинация от кафява захар, какао и орехи.
Надявам се да ви хареса?


Личното ми мнение, е че горе-долу се справих, защото това е първата ми подобна торта.
Има какво още да се желае.


Крема е много свеж и перфектен за тортата, комбинацията от крем и морковен блат е повече от перфектна!


Ще преминавам към продуктите и описанието, ще бъда подробна, нека това не ви плаши, защото наистина тортата е вкусна и не е чак толкова сложна като приготвяне.


Необходими продукти:
за блатовете:
3 яйца
250 гр. брашно
270 гр. настъргани моркови
200 гр. захар
50 гр. стафиди
100 гр. орехи
15 гр. бакпулвер
1 ч.л. сода
20 мл. олио
100 мл. сок от портокал
кората на 1 портокал
2 ванилии

за крема:
200 гр. крема сирене
400 гр. заквасена сметана
200 гр. пудра захар
кората на портокал
2 ванилии
200 мл. сладкарска сметана

за зайчето и морковите:
100 гр. маршмелоу
4 с.л. пудра захар
10 гр. царевично нишесте
оранжева боя
зелена боя

за почвата:
трохи от блата
смес от :20 гр. смлени орехи, 1 ч.л. какао и 20 гр. кафява захар


Приготвяне:


Първо пригответе морковите. Обелете ги. Използва се най-малкото ренде на кухненската машина.



Сложете купата с рендето и настържете морковите на най-ситното възможно.


За няколко секунди сте готови.


Имате перфектно настъргани моркови.



Кухненската машина позволя да използвате отделните й компоненти на няколко места.


Почистете каната, сложете цитрос пресата и направете сок от портокала.



От този портокал получих 100 мл. сок.
Почистете отново каната и сложете ножа, с него ще смелите орехите.


Имате идеално смлени орехи, отново за няколко секунди.


След като сте подготвили някои от основните съставки, можете да преминете към разбиването на яйцата и захарта. 


За разбиването използвах компактната купа, която позволява идеалното разбиване на продуктите и тяхното смесване.
От яйцата и захарта, трябва да получите идеален крем, в който захарта е разбита напълно.


Добавете сока.


Добавете морковите и разбийте.


До като разбивате тези продукти, добавете ванилия и олио.
Към сухите съставки: брашно, бакпулвер, сода, стафиди, орехи, кората на портокала.


Добавете на два пъти сухите съставки към тези в купата.


Разбийте добре. Получилата се смес, разпределете в две форми по 22 см.


Печете в топла фурна на 180 градуса до суха клечка.
 През това време разбийте крема.


Сложете в купата крема сиренето, заквасената сметана, кората на портокала, пудрата захар, разбийте крема. Добавете сметаната и разбийте.
Получава се пухкав крем.


Оформете основите, като си изрежете, моята форма беше 20 см.
Запазете изрезките.


Сложете едната основа, сложете крем, а след това и другата.
Намажете с крем, оставете да почине и стегне в хладилника.
След час или два намажете с крем цялата торта.


Намажете и върнете в хладилника.
Оформете зайчето и морковите. 


Сложих 5-7 бонбона в купа с малко вода и затоплих за 20 секунди в микровълновата.
От меките бонбони +  пудра захар и нишесте, оформих зайчето и морковите. Боядисах с оранжева боя.


Смесете смлени орехи, какао и кафява захар, направете изрезките на трохи.
Поръсете тортата, подредете зайчето и морковите. Със зелена боя оцветете от крема и направете дръжките на морковите.


Можете да освободите фантазията си и да декорите по ваше желание. 
Аз мисля, че се получи една изключително вкусна и интересна празнична торта!
Пожелавам ви вдъхновение!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...