Translate

сряда, 7 март 2018 г.

Полента / качамак с гъби и още нещо


През Декември посетихме Италия, влюбих се в страната.
Влюбих се в различните продукти, кухня, архитектура...
Нямам търпение отново да се завърна там.
Веднага си признавам, че след няколко посещения по магазините, не си купих дрехи, както се досещате, а продукти.
Купих си различни кулинарни изкушения и вдъхновения.
След завръщането ни в България, бързо ги употребих и наистина усещах липсата на качествения зехтин и останалите продукти.
Започнах да търся алтернативни варианти, как и от къде да си набавя качеството, с което свикнах.
Няма да повярвате, че открих моето местенце за качествени италиански продукти.


Преди да изпробвам всичко, не бих се решила да споделя с вас впечатленията си.
Ето, че останах много доволна и с удоволствие ще споделя с вас, от къде и вие можете да си вземате качествени италиански продукти, без да е необходимо да пътувате до Италия.


Бутиков Онлайн Магазин Vera Italia са новите ми приятели, които могат да ви предоставят търсеното качество, бърза доставка и любезно обслужване. Аз им се доверих и определено не сгреших.
Зехтина  Bio Levante е създаден от няколко сорта маслини и е перфектен както за овкусяване на салати, така и за готвене. Ухае на слънце!
Повече информация, можете да намерите ТУК .
Аз го направих и вече ми е много по-лесно!


Днешната полента с гъби приготвих със зехтин и Трис Италиански Подправки - Nonno Mario.


Полентата, на която заложих е с гъби манатарки и се приготвя за около 5 минути.


Можете да я разгледате подробно ТУК!


Продължавам с впечатленията, към полентата си хапнахме вкусни Тарали с Лук и Зехтин.
Много вкусни.


Да не си помислихте, че няма да има сладичко... Мечтаех си тази нуга, опитах я в Италия от тогава все ми е в главата. Не пропуснах да си взема и от нея., ето я тук.


Накрая, но не последно място, цялото меню няма да е италианско, ако не е съчетано с висококачествено Кианти от Тоскана.


Всички тези прелести, могат да се озоват и при вас, благодарение на Бутиков Онлайн Магазин Vera Italia!


След толкова много ентусиазъм, вълнение и вдъхновение, дойде и времето за готвене.
Веднага след доставката се захванах да направя полента или по нашенски качамак с пикантни гъби и зехтин.
Ако желаете можете да пропуснете печурките, защото самата полента/ качамак имат сухи манатарки в състава си.
Аз реших да го поднеса с печурки, пикантни подправки и зехтин.


Необходими продукти:
1 1/2 вода
1 зеленчуков бульон
3 с.л. зехтин
50 гр. пармезан

за гъбите:
2-3 печурки
20 гр. масло
6 с.л. зехтин

за предястие:


десерт:


вино:


Приготвяне:


Първо пригответе пикантните гъби. В тиган сложете маслото и зехтина.
Нарежете гъбите на резени.


Когато зехтина и маслото се сгорещят сложете от подправките. След минута добавете гъбите и задушете до златисто. Ще усетите прекрасен аромат на подправки и гъби.


В тенджера сложете водата, бульона и зехтина.
Преди да заври, добавете полентата. Бъркайте непрекъснато и енергично.
Така ще избегнете бучките.
Тази полента се получава много бързо, когато е готова сложете настъргания пармезан.


Разбъркайте.
Сервирайте в чиния, като декорирате с гъби и зехтин.



Насладете се на този невероятен вкус и комбинация от аромати.
Благодаря на моите приятели от Бутиков Онлайн Магазин Vera Italia за това кулинарно изживяване.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...