Translate

сряда, 11 април 2018 г.

Разядка с билкова млечна майонеза


Само преди 10 дни всички се стараехме да приготвим перфектните козунаци, курабии, да боядисаме най-красивите и здрави яйца...
Сега след Великден се питаме как да употребим останалите яйца, курабийки и козунаци?


Мисля, че точно навреме идва и рецептата за това божествено нещо!
Не веднъж съм ви споделяла, че съм ненормален фен на солени сосове, рула, крекери и т.н...
Влюбих се в тази разядка и крекери, надявам се и вие да ги харесате, колкото мен.


Това е рецепта, която създадох за новата рубрика, Кулинарно вдъхновение с  KENWOOD !
Надявам се да вдъхновим и вас с вкусотиите, които ще създадем заедно.


Сега ще ви разкажа за вкуса на моята разядка.
Първо реших да употребя няколко сварени яйца, като ги комбинирам със сирене, обаче това ми се стори прекалено еднообразно за моя вкус.
Реших да приготвя майонеза, но не исках да е с яйца, че яйченото присъствие щеше да е в повече.


Измислих, ще е с мляко, но само мляко ли?
Познавате ме, добавих чесън, див лук, малко магданоз и се получи това ароматно вълшебство.


След като оформих идеята за разядката, се замислих, че не ми се яде с хляб, трябва да е друго...
Какво друго?
Крекери с много семена, това е!


Без много да го мисля, защото вече го измислих, приготвих Multi One и започнах!


Определено е много по-лесно с такъв верен помощник, препоръчвам ви го!
Заслужава си!


Необходими продукти:

за билковата млечна майонеза:
100 мл. студено прясно мляко
200 мл. олио
10 гр. лимонена киселина
3 скилидки чесън
4 с.л. нарязан див лук
4-5 с.л. нарязан магданоз
сол на вкус
черен пипер
1 ч.л. горчица

за яйчената разядка:
100 гр. орехи
20 гр. сирене
3 сварени яйца
350 гр. билкова майонеза
черен пипер
пресен чесън
сол

за крекерите:
250 гр. миск от семена
100 гр. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. нарязани на ситно сушени домати
сол
50 мл. зехтин
2  яйца
чубрица
ким
кимион


Приготвяне:

Започнете първо с билковата майонеза.
Нарежете чесъна и свежите подправки.


В блендер каната на Multi One сложете зелените подправки, солта, горчицата и останалите продукти. Не пропускайте млякото и олиото.
Пуснете на средна скорост и разбийте всичко много добре.


През отвора на капака на блендер каната, сложете лимонената киселина, тя веднага ще пресече продуктите и ще видите как се оформя майонезата.
Намалете скоростта на машината.
След няколко секунди имате готова майонеза.


Отделете билковата майонеза в купичка, става лесно, защото блендер каната на Multi One се разглобява и благодарение на това се почиства лесно.


Сложете готовата майонеза  в хладилника.


На мястото на блендер каната сложете малката купа и ножа.
Добавете орехите и чесъна.


Смелете на ситно.
Към смлените орехи, добавете сиренето, яйцата и подправките.



Добавете билковата майонеза и смелете.


След по-малко от минута ще имате готова разядка.


Готовата разядка, поставете в удобен съд и охладете, докато направите крекерите.


В купата на Multi One, добавете брашното, семената, бакпулвера  и яйцата.


Разбийте добре. Бързо ще получите готовата смес за крекери.


Вземете една тава, покрийте я с хартия за печене, разпределете отгоре сместа.


Нарежете на желаната от вас големина и изпечете в топла фурна на 180 градуса за около 20 минути. Когато добият златист вид, ще са готови.
Можете да напълните разядката в пош.


Можете да сложите разядка върху крекерите или просто да ги поднесете на една дъска и всеки да си маже.


Невероятна вкусотия, която ще присъства и за напред в менюто ни, особено когато започне и сезона на градинските партита.


Поднесете с краставица и няколко тънки резена див лук.


Гарантирано вкусна комбинация!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...