Translate

вторник, 17 април 2018 г.

Пиле Маринара с паста пене


Знаете ли, обожавам кулинарията, защото чрез нея можете да се пренесете в друга държава, традиция, вкус без да напускате кухнята си.
При желание и възможност можете да "обиколите света" и да вкусите всяко едно традиционно ястие. Трябва ви рецепта, продукти и най-важното-
желание!


Днес отново ще опитаме от вкуса на любимата Италия.
Това е моето Пиле Маринара с паста пене.
Повярвайте ми, че се получи чудесно, пренесохме се на Апенинският полуостров за обяд.


Чудесно италианско предложение с достъпни и лесно откриваеми продукти.
Напоследък намирам любимите ми и необходими продукти в T MARKET.
Пазарувам  охладено месо от български производители и се доверявам на практичните предложения на марката Favorit.


Пилешките бутчета сготвих в сос Маринара, а за гарнитура към тях избрах паста.
Не пропуснах и свежия босилек.
Невероятно!


Не е никак трудно за приготвяне, сега ще се уверите сами.
Сос Маринара се приготвя изключително бързо, пастата също се сварява за няколко минути.
Така, че остава само да напазарувате.


Необходими продукти:
1 кг. охладени пилешки бутчета
1 глава лук
4 скилидки чесън
480 гр. доматено пюре Favorit
420 гр. белени домати Favorit
4 с.л. зехтин Favorit
200 гр. паста пене Favorit
1/2 връзка магданоз
1 връзка босилек
черен пипер
1 с.л. захар
сол
1 л. вода за варене на пастата


Приготвяне:
След като сте набавили необходимите продукти, настроили сте на италианска вълна, запретнете ръкави, усмихнете се и започнете да готвите.


Първо трябва да направите заготовката за соса.
С помощта на кухненски блендер трябва да смелите чесъна, магданоза и босилека.


Пригответе доматите и пюрето.


Трябва да ви споделя, че гъстотата на пюрето и соса към доматите бяха идеални.
Дори добавих малко вода при запичането на месото.
Сложете доматите и пюрето при смлените подправки, смелете отново.
Нарежете на ситно лука.
Разделете бутчетата на две, като отделите долната и горната част.
Сложете малко зехтин в дълбок тиган и ги запържете.


Поръсете месото със сол и черен пипер.
Вземете тавичката, в която ще се готвят бутчетата, когато са готови ги оставете в нея.
В същата мазнина сложете лука, поръсете със супена лъжица захар.


Гответе до омекване на лука.
Добавете след това ароматния сос.


Сложете около 50 мл. вода, защото е доста гъст.
След не повече от 5 минути го махнете и добавете към бутчетата.


Ако желаете да имате по-хрупкава коричка, оставете част от кожичката не покрита със сос.
Печете от 30 до 40 минути на 200 градуса.


Спрете фурната и оставете пилешкото и соса на топло.
Сварете пастата.


Сложете литър вода в тенджера и оставете да заври, не забравяйте да добавите щипка сол.
Следвайте инструкциите на опаковката, варете 9 минути.
След това шоково я охладете в студена вода.


Вземете подходяща чиния, сложете паста, пиле и сос.
Поръсете със свеж босилек.


Обожавам моментите когато хапваме заедно семейството,
защото тогава разбирам, че   #ЛюбовтаМинаваПрезХраната също!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...