Translate

петък, 27 април 2018 г.

Ултрашоколадов сладкиш


Понякога дори тортите не са толкова сочни и шоколадови, колкото се получи този ужасно шоколадов сладкиш.
С него поднасям и пожеланията си към моя скъп съпруг Светослав.
Честит рожден ден, скъпи!
От цялото си сърце ти пожелавам да бъдеш здрав, все така позитивно настроен към живота.
Ти си перфектен баща и идеален съпруг, обичам те!
Благодаря ти за подкрепата, благодаря, че вярваш в мен, в нас.
Обичам те!


Този сладкиш достойно замества тортата. Не си мислете, че е обикновен фъч или подобно.
Дяволски сладък и шоколадов е.
Освен, че е сиропиран с много шоколад той е залят с още повече шоколад, които се разтича след разрязване и изваждане на парчето.
Въобще шоколад, шоколад, шоколад, а за малко да забравя, че за свежест има един настърган банан.


От него стигат няколко хапки, за да получите чувство за насита.
Понякога имам нужда от такъв сладкиш.


Необходими продукти:
2 яйца размер L
150 гр. захар
100 гр. какао
10 гр. бакпулвер
100 мл. прясно мляко
1 ванилия
200 гр. брашно

за първата заливка от шоколад:
200 гр. натурален шоколад
300 мл. прясно мляко

за втората заливка:
100 гр. течен шоколад
20 гр. масло
200 мл. прясно мляко

1 банан 


Приготвяне:


Първо разбивате яйцата със захарта.
Трябва да се получи кремообразна смес, към нея добавете млякото и ванилията.
Отново разбийте добре.
Смесете какаото с брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа.
За пореден път разбъркайте всички продукти.
Покрийте тавичка с хартия за печене и изсипете сместа.
Печете в топла фурна на 180 градуса до суха клечка.


Охладете сладкиша, изрежете кръгчета в сладкиша. Отделете ги отстрани.
Пригответе първата заливка като разтопите шоколада в млякото.
Залейте обилно и върнете изрязаните кръгчета по местата им.
Оставете да се охлади.
Може да го сложите в хладилник за час.
След това настържете един или два банана на едро ренде.
Пригответе втората заливка.


В малка тенджерка сложете млякото и маслото, затоплете съвсем леко, така, че при допир с пръст да чувствате приятна топлина.
Добавете течния шоколад и разбъркайте, за да се стопи.
Залейте сладкиша и отново охладете.


Получава се ултрашоколадова фантазия, която по нищо не отстъпва на торта, например.
Толкова много шоколад на едно място, определено си заслужава да се опита.
Отново, Честит празник, скъпи!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !

Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...