Translate

понеделник, 16 април 2018 г.

Соден хляб на сач


Обичам внезапните вдъхновения и решения.
Този хляб се получи в следствие точно на такова решение.
Получи се повече от вкусен.


Така се бях развихрила в кухнята, че в един момент си казах, трябва да направя и хляб.
Понеже хляба с мая става малко по-бавно, веднага реших, че ще е със сода и бакпулвер.
За да не е съвсем без нищо добавих семена, подправки, а отгоре както виждате сложих и лук и чесън...
Приказка!


За да е още по-вкусен "метнах" и сача на дъното на фурната.
Всичко приготвено на сач е божествено!
Откакто пека и пиците на него, не ходим на пицария. :)


Ето и продуктите:

500-600 гр. брашно
15 гр. бакпулер
1 ч.л. сода
100 гр. кисело мляко
150 мл. вода
микс семена за хляб
20 мл. зехтин
2 скилидки чесън
няколко резена лук

Приготвяне:


Хляба се получи с вкусна коричка и мека средичка.
За да го омеся използвах кухненска машина, но ако нямате можете и на ръце.
Сложете брашното в дълбока купа, а към него добавете бакпулвера, семената, сол, щипка захар, малко чубрица.
В млякото сложете содата, когато се активира, можете да преминете към омесването.
Сложете содата и млякото към брашното, добавете малко вода и омесете тесто. При необходимост се добавя по малко вода, а на финала и зехтина.
Оставете, за да намажете отгоре хляба.


Разположете хляба върху хартия за печене, нека с кръгла форма, размера да отговаря на размера на сача ви.
Сложете сача на дъното на фурната, пуснете я на горен и долен реотан на 250 градуса.
Сача трябва да е затоплен, когато сложите хляба.
Направете няколко разреза отгоре, сложете лука и чесъна и оставете да си почине.


Тайната на пухкавия соден хляб се състой и в неговата почивка. Ще видите, че и той бухва.
Починалия хляб се поставя върху топлия сач и се пече до готовност на хляба.


Понякога около 30 минути, хубаво е да следите печивото си.
Къщата ви ще ухае на дом и в един момент ще видите, че около вас в кухнята ще се съберат изгладнелите и ще започнат да питат; "Кога ще е готово?"


Хапнете този чудесен хляб  със семейството и му се насладете с удоволствие!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Ако желаете да спечелите кухненска престилка с логото на "Домашни вкусотии", посетете този линк ТУК
Тази престилка може да е ваша! 


Успех!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...