Translate

вторник, 15 май 2018 г.

Салата "Туна" с дресинг "Венеция"


Мислех си, че след салата Цезар, друга няма да ми стане любима, до днес.
Тази салата е в моя топ 3 на салатите.
В нея има толкова голяма гама от вкусове, аромати, хрупкавост и приятна пикантност, и именно това я прави перфектна.


Днес ще ви представя една прекрасна салата с дресинг, създаден за нея.
Опитайте я с чаша от любимото си вино и приятна компания и съм сигурна, че салата Туна, ще ви стане любима.



Използвах три вида зелена салата, малко краставица, чери домати, филета риба тон, маслини, а за приятна пикантност, сладост и хрупкавост използвах  Bonduelle GOLD Chilli царевица.
Именно царевицата е продуктът, който допринася и допълва изцяло вкуса на салатата.


Споделям с вас за вкуса на салатата, описвам я и в същото време искам отново да хапна от нея.
Ще ви призная нещо...Може да ви е странно, но си хапнах почти сама тази семейна салата.
Хапнах я вместо основно ядене, но ми беше достатъчна.
Не желая да повтарям едно и също, но горещо ви препоръчвам да я опитате, за да разберете колко ми е трудно сега да говоря за нея, без да си похапвам сладко-сладко.


Дресингът е идеално балансиран и напълно достатъчен.
Въобще тази рецепта се оказа голямо попадение за мен.


Преди да опиша рецептата, ще ви споделя, че моят съпруг, който яде салата, но сякаш по принуда (нека просто кажа, че не е фен на салатите), след като опита тази сподели, че иска и за него да направя една.
Получих доста комплименти, затова ви споделям с такъв ентусиазъм рецептата и впечатленията си.


Необходими продукти:
за салата Туна

салата айсберг
къдрава зелена салата
червена салата
350 гр. риба тон в консерва ( филета)
1/2 краставица
5 бр. чери домати
5-6 маслини
2 филийки хляб
1 малка чушка севрия

за дресинг Венеция:

10 мл. винен оцет
20 мл. балсамов оцет
1 ч.л. горчица
3 с.л. мед
1 с.л. настърган пресен чесън
 1 с.л. настърган лук
1/2 ч.л. сол
50 мл. зехтин
20 мл. олио
щипка черен пипер
1 с.л. ситно накълцан магданоз
1 с.л. ситно накълцан копър


Приготвяне:


В приготвянето на салатата няма нищо сложно.
Първо пригответе дресинга.
В подходяща купа сложете двата вида оцет, горчицата и медът.
Разбъркайте добре, след това сложете всички останали продукти.
Тук ще ви дам един съвет, или по-скоро ще споделя какво направих аз.
Филето от риба тон беше от консерва с растителна мазнина.
Вместо олио, използвах мазнината от консервата на рибата.
Така сосът стана още по-ароматен и вкусен.
Разбъркайте енергично соса и го сложете в хладилника, докато правите салатата.


Пригответе останалите продукти.


Изберете си подходяща чиния или салатена купа.
Накъсайте нежно листата на трите вида салати.
От двете филийки хляб изрежете по две кръгчета и ги запечете, до хрупкавост.



Нарежете чери доматите на половинки, краставицата на кръгчета.
Добавете рибата тон.
Не забравяйте и царевицата, защото без нея салатата няма да е същата.


Залейте с дресинг Венеция и се насладете на божествената салата Туна.


Вие заслужавате да опитате тази божествена салата.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...