Домашни вкусотии: Панцероти

неделя, 20 май 2018 г.

Панцероти


Приятели, знаете, че наскоро пътувахме на екскурзия до Италия и Най-красивите италиански езера. По програма имахме и един ден в Милано.
Подробната история и снимки вижте 👉ТУК👈
Объркана съм, откъде точно да започна разказа си, така че, по-добре от начало.


Аз и съпругът ми обичаме да пътуваме. Постоянно ме питат, защо не пътуваме сами, ами всеки път ползваме услугите на агенция?
Предпочитам агенция, защото всичко е уредено, има си програма, хотелите са от най-добър клас, екскурзоводите обясняват всичко подробно.
Така човек научава историята на градът, държавата, традициите, кухнята им.
Съгласна съм, че при добра организация, човек може и сам да направи проучване и т.н... но аз предпочитам да имам сили да запечатвам кадри, да опитвам храната и да научавам информацията от извора.
Не винаги всичко е описано в гугъл.


Сигурно се питате, защото обяснявам тези неща в рецептата за тази вкусотия?
Описвам ги, защото именно в Милано, Панцеротите са откриваеми и предлагани.
Описанието на деня ни в Милано, ще видите следващата седмица.
Не пропускайте публикацията с препоръки какво да посетите през свободното си време в Милано. От къде да купите най-вкусния сладолед, да се разходите и т.н..
Днес ще ви споделя рецептата за типично миланската вкусотия, наречена Панцероти.


Това е вид улична храна. Прилича на затворена пица калцоне, но разликата е, че е пържена.
Отидете ли в Милано не пропускайте да опитате Панцероти.
Ако желаете още днес да усетите вкуса на миланската храна, запретнете ръкави и разнообразете деня с тях.


Купих си за да опитам вкуса и плънката.
Предлагат се с различна плънка.
Вижте оригинала.


Може да е нескромно, но и тези, които приготвих и на мен ми харесаха много повече.


Въпреки, че са пържени, аз успях да достигна идеалната топлина на мазнината и панцеротите ми се изпържиха перфектно, без да има суров слой тесто около плънката.


Още първата готова беше дегустирана и изчезнала.
Препоръчвам ви да опитате, защото това е една много вкусна закуска.
Ако пърженето ви тревожи, спокойно можете да ги изпечете във фурната.
Аз предпочетох да се доближа максимално до оригинала на опитаното в Милано, затова ги изпържих.


Плънката на Панцетори е различна. Аз ги приготвих с прошуто, салами, пармезан, моцарела и доматено пюре.
Нищо повече, това е достатъчно.


Необходими продукти:

500-700 гр. брашно тип 500 
7 гр. суха мая
20 мл. зехтин
250 мл. топла вода
щипка сол
щипка захар

за плънката:
50 гр. прошуто
50 гр. салам
150 гр. пармезан ( кашкавал)
150 гр. доматено пюре
120 гр. моцарела
подправки: босилек, риган, сол
олио за пържене

Приготвяне:


Първо омесете тестото. Сложете в купа брашното, маята, солта и захарта.
Добавете водата и зехтина.
Омесете меко тесто, което трябва да се остави да втаса добре.
След като тестото е удвоило обема си, разделете го на 7 бр. еднакви топки.
Намажете тавичка със зехтин поставете топките тесто, и ги покрийте със стреч фолио.
Трябва отново да втасат добре.


Сложете олиото в подходящ съд. Аз имам един уок тиган и използвах него. Сложете около 
800 мл. олио и го сгорещете много добре.
През това време набрашнете плота с брашно и разточете една топка тесто.Сложете пюре, в което сте добавили подправките.
Разположете салам или прошуто, поръсете с кашкавал, сложете резен моцарела.
Завийте единия край към другия и притеснете добре краищата на панцеротите.


Пържете едно по едно в тигана.
Следите, тестото да добие тъмно златист цвят.


Първата панцерота, тествах като разрязах с нож. Исках да погледа дали се е изпържила добре.
Ето я.


Беше идеална и продължих смело със следващите.


Такава вкусотия скоро не бяхме опитвали.
Бяха одобрени от всички, а ние със Светослав се върнахме в Милано, отново!


Нямам търпение отново да посетя Италия, тази страна е неизчерпаем източник на история, култура, природа и кулинария.
В публикацията за Милано ще ви споделя за един неописуем момент на културно преживяване.
Успяхме да видим едно от произведенията на Микеланджело изложено в Замъкът „Сфорца”.
След прекрасния ден в Милано, се сетих за думи на приятели, които бяха посетили този град сами, без екскурзоводи и агенция...Те споделиха, че в Милано освен катедралата нямало какво да се види...Склонна съм да не се съглася с тези думи, дори и да поспоря с тях, когато се видим!
Щастлива съм, че успях да видя и усетя ритъма на Милано.
Ако решите да пътувате, направете го, заслужава си.
За нашето пътуване до  Най-красивите италиански езера, за пореден път се доверихме на услугите на Руал Травел / Rual Travel!
Подробната програма е описана в тази връзка: Най-красивите италиански езера
и Магията на италианските езера и езерото Лугано.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...