Translate

вторник, 19 юни 2018 г.

Хумус от грах със соленки


В сезона на салатите, разядките, скарите и футбола ще ви представя една вкусотия, която може да похапвате всеки ден.
Тази разядка е подходяща както да се хапва със соленките, с които аз ще ви я представя, така и с някоя вкусна пържола.


Загребете смело от този хумус и не се тревожете ако свърши, приготвя се за минути.
Реших да направя соленки към хумуса от грах, типично за мен от едно тесто, направих три вкуса соленки, ей така да има избор.


Едната част са с плънка от маслини.
Вторите са с тиквени семки, а третите са поръсени с опушен червен пипер и сол.
Понеже всички са много вкусни и  подхождат просто перфектно на хумуса, аз ги редувам при хапване.


Сега ще ви разкажа малко за хумуса. Той се приготвя за не повече от 5 минути.
Идеално, нали?
Приготвен е от  Сладък зелен грах в консерва на  Bonduelle.
Харесва ми този грах, толкова е сладък, самите зърна са изпълнени със сочност и богат вкус.
Предпочитам да използвам него!


добавих чесън, копър и зехтин. Не е необходимо да слагате много съставки, защото тези са напълно достатъчни!


Дали ще гледате мач от Световното по футбол, или любимото предаване или филм, винаги можете да си похапвате от тази вкусотия!


Ще ви призная, че докато снимах и аз си хапнах.


Необходими продукти:

за Хумуса от грах:
4 скилидки чесън
1 ч.л. люта чушка ( нарязана)
2 с.л. нарязан копър
20 мл. зехтин
сол на вкус
3 с.л. лимонов сок
за поднасяне:
3-4 зърна грах
зехтин
опушен червен пипер


за соленките:
300-400 гр. брашно
2 яйца
5 гр. суха мая
180 мл. хладка вода
2 с.л. захар
 1 с.л. сол
3 с.л. микс от семена
30 мл. зехтин
5-6 маслини
сол за поръсване
тиквени семки


Приготвяне:


Първо трябва да омесите тестото. Самите соленки не са като другите тестени изделия с мая, които да втасват часове. Необходимата почивка на тестото е около 30 минути.


Разбийте яйцата със захарта и солта. След това добавете водата и отново разбийте.


Добавете една част от брашното, половината, и маята.
Омесете тестото, като добавяте на етапи по малко брашно и зехтин.


Не пропускайте микса семена.
Омесеното тесто се оставя да си почине около 30 минути.
През това време направете хумуса от грах.


Отворете граха, вземете блендер кана или кана с ножове за смилане, може и пасатор.


Сложете граха в каната, добавете изчистения чесън, копъра, чушката, зехтина и солта.


Смелете до получаване на еднородна хомогенна смес.


Прехвърлете хумуса в подходящ съд и го сложете в хладилника, докато направите соленките.


Починалото тесто се поставя върху набрашнен плот.


Разточва се на тънък слой около 0,5 см. и се нарязва.


Вземете хартия за печене и покрийте една или две тави, в зависимост от това дали ще печете на етапи или наведнъж. Аз изпекох соленките на етапи. Първо намажете леко със зехтин резените тесто. Прехвърлете ги в тавата, поръсете с опушен пипер и сол.


Изпечете ги на горен и долен реотан на 150 градуса до готовност. През това време направете тези със семките.
Изпечете и тях. Соленките с маслини се правят, като сложите нарязаните маслинки в единия край и покриете с другия.


Когато изпечете и тях, можете да поднесете хапването.


В купичка сложете хумуса от грах и полейте с лека струя зехтин. Поръсете с червен пипер и декорирайте с грах и малко копър.


Около хумуса сложете от трите вида соленки!
Вече можете да си хапвате и да се насладите на вкуса и на свободното си време.


Определено се получи много вкусно, благодарение на приятния сладък вкус на граха, аромата на копъра и приятната пикантност на чесъна и лютата чушка.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...