Translate

събота, 30 юни 2018 г.

Палачинки с карамелизирани круши


Обичам да угаждам и да глезя детето и съпругът ми.
Те са чудесни и го заслужават.
Обикновено събота и неделя сутрин закуската в единия от дните е палачинки.
Детето ги хапва с течен шоколад.
До като съпруга ми или със сладко или напоследък така.


Имах круши под ръка, от любимите ми, петровки.
Направих и последните палачинки със сместа, реших да развия една идея.
Помолих Светослав да изчака и да не изяжда всички палачинки, защото ще пробвам нещо ново. Той се съгласи и изчака доста стоически.


Приготвих аз палачинките и ги отделих в същия тиган, карамелизирах захар, добавих масло и крушите.
Получи се нещо върховно.
Когато имах идеалния баланс на плодове и карамелен топинг, аз добавих четири палачинки в тигана.
Те веднага поеха от соса, обърнах ги от другата страна и ги махнах от котлона.


Подредих палачинките в чиния, а отгоре изсипах карамела и крушите.
Получи се тази прелест.


Веднага реших, че трябва да снимам и споделя с вас рецептата, защото това е нещо божествено на вкус, повярвайте ми.
От както ги приготвих така, Светослав все иска да ги правя с подобен карамелен топинг и плодове.


Преди рецептата ще споделя и друго с вас.
Само днес и утре можете да си поръчате този прекрасен комплект с 10 % отстъпка.
ВИЖТЕ ТУК!


Ето и необходимите продукти:
за палачинките:
600 мл. прясно мляко
3 яйца
1 с.л. бакпулвер
щипка сол
щипка захар
1 1/2 ч.ч. брашно ( може и повече)
100-200 мл. вода
масло
сладко по избор

за карамелизираните круши:
4-5 бр. круши петковки или 2 големи круши
150 гр. захар
2 с.л. масло
50 мл. вода ( може ликьор по вкус или бренди)

Приготвяне:


В дълбока купа разбийте млякото и яйцата.
Към брашното сложете бакпулвера, солата и захарта.
На няколко етапа добавяйте сухите съставки към млякото.
Разбърквайте, като се стараете да няма бучки.
Ако е нужно може да добавите още брашно.
Гъстотата на сместа за палачинки трябва да е като на боза.
Вземете тиган, намажете го с масло, сложете един черпак от смета и запечете до като палачинката започне да се отделя от основата на тигана, след това я обърнете.
Готовата палачинка намажете с масло.
От тази смес получих около 10-15 палачинки с размер 24 см.


Тази смес е за 4 броя палачинки, които се заливат с топинга или се сготвят в него.
Евентуално, ако желаете да направите повече палачинки, предлагам да извадите първите 4, да ги подредите в чиния, след това в тигана със карамелизираните круши да добавите още 4.
Накрая разпределете останалия сос и круши в двете порции по 4 палачинки.


В тигана, в който правите палачинките сложете захарта, когато стане на карамел, добавете маслото. Почистените и нарязани круши също се слагат в тигана.
Добавете водата или брендито, аз добавих вода, защото все пак и детето можеше да прояви желания да опита.
Когато видите, че соса стане гъст и със карамелен цвят добавете сгънатите палачинки.
Така както са на снимката.
Обърнете ги от двете страни и сервирайте след това в чиния.
Насладете се на този божествен вкус.


Щастлива съм да споделя с вас, че вече можете да си поръчате от новите чаша, чанта и престилка "Домашни вкусотии:".


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...