Домашни вкусотии: Клафути с череши

вторник, 5 юни 2018 г.

Клафути с череши


Скъпи приятели и читатели на блога, знаете, че обожавам да споделям с вас рецептите си, съветите, предложенията и интересните събития.
Днес ще ви представя не само една рецепта с два възможни начина на приготвяне и представяне, но и още нещо...


Освен рецептата за това божествено клафути, ще споделя с вас и информацията за една прекрасна игра, чиято награда определено си струва да вземете участие.
Сигурно вече се питате каква е пък тази специална награда?



Днес докато си правих обичайния преглед на Фейсбук, на страницата на приятелите ми от Руал Травел видях, че са пуснали една игра.


Сигурно вече сте готови да научите и как можете да спечелите тази чудесна награда?
👉Постете страницата на Руал Травел във фейсбук, намерете публикацията на играта (в най-горната част на страницата).
👉Споделете публикацията на стената на вашия профил.
👉Прочетете рецептата  за домашно клафути ТУК!.
👉Пригответе домашно клафути по любимата ви рецепта, снимайте вашия кулинарен шедьовър и го споделете в коментар в публикацията на играта. 
Това е всичко!
Играта продължава до 17.06. 2018г.



Не се колебайте, забъркайте едно клафути, снимайте и опитайте късмета си.
Хем ще хапнете нещо сладко и супер вкусно, хем ще имате възможност да посетите Венеция, Верона, Флоренция и ще имате незабравими спомени.


Въпреки, че съм посещавала вече Венеция и Верона с удоволствие бих отишла отново там. Невероятни градове.
Вдъхновена, мотивирана и заредена с многооо положителни емоции, аз приготвих това пленително клафути с череши.


Виждате, че представям два варианта, реших да ви дам избор.
Единия вариант е в тавичка, класиката.
Другият е в малки форми за пай, получи се също идеално.
Ако предвиждате десерта за скъпи гости, заложете на индивидуалните порции.
Много по-лесно е, а и всеки ще си знае купичката, нали. ;)



Споделих какво ме вдъхнови да направя този сладкиш, а сега ще ви споделя и рецептата.


Необходими продукти:

500 гр. череши
5 яйца
400 мл. прясно мляко
120 гр. брашно
180 гр. захар
20 гр. масло
2 с.л. грис
1 ванилия
пудра захар за поръсване


Приготвяне:


Почистете черешите от костилките, поръсете ги с 2 с.л. захар и гриса.
Разбъркайте добре и ги оставете, до като разбиете сместа за крема.


За разбиването на сместа за крема, използвах кухненски робот, може и миксер.
Първо се разбиват яйцата заедно със захарта.
Разбивайте до разтваряне на захарта.
Добавете млякото и отново разбийте.
Добавете ванилията и брашното, отново разбийте сместа до получаване на идеална гладка смес. 



Получената консистенция наподобява смес за палачинки, така и трябва да бъде, след изпичането сладкиша има по-плътен вкус от вкуса на крем карамела.
С маслото намажете тавичка или малки форми за пай/тарт.
Изсипете черешите на дъното на тавата, а върху тях и разбитата смес.
Печете в умерена фурна на 150 градуса до готовност.
При мен отне от 30 до 40 минути.


Докато се изпича клафутито се издува, преди да е готово, изпича се до златисто-кафяво на цвят, спрете фурната и го оставете вътре.
Преди да го извадите изравнете температурите, за да не стане прекалено спаднал сладкиша.
Когато се охлади се поръсва обилно с пудра захар.
Прекрасен сладкиш с череши.


Пригответе го и не забравяйте да го снимате и вземете участие в играта!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...