Домашни вкусотии: Печено сладко от сини сливи

вторник, 24 юли 2018 г.

Печено сладко от сини сливи


Изобилието от всякакви плодове и зеленчуци провокира в мен една скрита 'машина'.
Почти всеки ден, да не кажа всеки, все се намира да правя зимнина от нещо.
Добре, че наближава резервацията за лятната ни почивка, че да се спра за няколко дни.
То не бяха домати, тиквички, сладка, компоти...понякога когато се изморя доста се питам, защо си го причинявам?
След това като погледна шкафа със зимнината и ми става приятно и решавам пак да напаравя нещо ново...


Всички сладка до сега все ги правя на котлона в тенджера.
Майка ми реши д ами донесе тези сливи в момент, когато върших още 10 неща и нямах никакво време за тях.
Набързо ги почистих от костилките, изтеглих ги и заминаха във фурната.
Ей така, докато приготвя останалите неща и сладкото беше готово.
Ароматно и адски вкусно се получи.


Мислих да не споделям резултата, защото имам подобна рецепта за сладко от сини сливи, но това ме впечатли, а и не само мен.
Отявлените ми домашни критици също го одобриха.


Този път презентацията на сладкото е с тези бисквитки, не че нямах палачинки, ама реших, че ще стана за смях...
Всяко сладко да представям върху палачинки, някой ще реши, че криейтива ми ме е изоставил.
Не е, повярвайте ми, но какво да направя като домашно сладко си подхожда най-много на палачинки, мекици и бухти.


Необходими продукти:

2 кг. изчистени сини сливи
1, 5 кг. захар
10 гр. лимонена киселина


Приготвяне:

Почистете сливите от костилките, нарежете ги на малки парчета.
Изтеглете готовите за печене сливи.
Моите бяха 2 кг. добавих 1,5 кг. захар.
Преди правих сладката 1:1 захар и плод, обаче с дозировката едно към едно резултата е прекалено сладък.
Сливите се слагат в тава, нека е по-голяма.
Пуснете фурната на 200 градуса и веднага сложете посолените плодове.
Аз не чакам да си пускат сока, действам веднага.
От време на време ги разбърквайте с дървена лъжица.
Готови са за около час, може и по-бързо.
Преди да махнете сладкото от фурната добавете лимонената киселина и разбъркайте.
Напълнете горещото сладко в сухи бурканчета, затворете ги и обърнете веднага с капачката надолу. 
От това количество получих 6 бурканчета около 250 гр.


Цвета и аромата му са чудесни, а вкуса...той е невероятен!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...