Домашни вкусотии: Постна лазаня от тиквички и патладжан

понеделник, 6 август 2018 г.

Постна лазаня от тиквички и патладжан


Ако ви се хапва лека лазаня, то тази рецепта определено ще ви свърши работа.
Вместо паста и кори от тесто използвах тиквички и патладжани.
Между тях има лека плънка от извара и доматен сос.
Получи се много вкусна.


Радвам се, че пластовете от зеленчуците ми се оформиха и запазиха така добри.
Много съм доволна от вкуса и вида на тази лазаня.


Ако ви призная, че когато започнах да я готвя, въобще не бях сигурна какво да сложа и как ще се получи.
В процеса на подготовка, крейтива ми включи на пълни обороти и нещата се получиха.
Забеляза съм, че когато готвя по този начин, ястията ми стават 'Уау'.


Както ви казах, това ястие беше случайна хрумка и малко продукти, за това в последния момент реших да го приготвя в тази тавичка за еднократна употреба.
Просто нямам толкова малка стъклена така или каквато и да е друга такава.


В тази зеленчукова фантазия се усеща индивидуалния вкус на всяка съставка.
Разбира се, възползвах се от обилното количество босилек, което имам под ръка.


Ето и необходимите продукти:

2 тиквички
2 патладжана
300 гр. извара
5 скилидки чесън
3 яйца
50 гр. кашкавал
босилек


Приготвяне:


Тиквичките и патладжаните се посоляват.
На патладжаните ще им трябва малко повече време, за да не са горчиви.
Вземете тава и я покрийте с хартия за печене. Подредете нарязаните на дълги и тънки резени тиквички и патладжани.
Запечете ги за около 15 минути.


През това време направете плънката за лазанята.
В подходящ съд смесете изварата, настъргания чесън, нарязания босилек и две от яйцата.
Разбъркайте добре сместа.
Вземете тавичка с размери 20 см., намажете я с олио или зехтин
Подредете първо патладжаните, върху тях сложете настърган кашкавал и плънка.
Подредете ред тиквички, отново сложете плънка и кашкавал.
Следват патладжани, кашкавал и доматен сос.
Рецептата за соса е ТУК!


Разбийте останалото яйце с кашкавал и залейте подредената лазаня.
Печете до златисто.
Оставете готова лазаня да се охлади, за да стегне.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...