Translate

сряда, 19 септември 2018 г.

Крем с кафе, маскарпоне и шоколад


Обичам тези бързи импровизирани десерти.
Преди няколко дни си работих на компютъра и изведнъж реших, че ще направя десерт.
Имах половин пакет бишкоти, маскарпоне и течен шоколад.
Помислих в какво ще потопя бишкотите, най-лесното и бързо решение е кафето.
Не повече от 20 минути в кухнята и десерта си почиваше в хладилника.


Определено стана много, много вкусна импровизация.
Десерта до вечерта беше изяден.


Бишкотите бяха напоени в силно кафе, течния шоколад с маскапонето се допълваше перфектно към тях.
Ако имах лешници под ръка, щях да добавя, защото тогава вече резултата щеше да е топ ☝☝.


Аз почти ви обясних рецептата, защото е това в общи линии.
Ето и подробностите около нея.


Необходими продукти:

200 гр. бишкоти
2 ч.ч. кафе еспресо
250 гр. маскарпоне
150 гр. течен шоколад

Приготвяне:


От тези продукти получих 4 купички от този десерт.
Първо смесете течния шоколад с маскарпонето.
Разбъркайте внимателно с шпатула.
Направете кафето.
Потопете бишкотите в кафето, сложете на дъното на купичките.
Напълнете крема в пош.
Сложете първия пласт крем.
После отново следват бишкоти и крем.
Както споменах, може да завършите с лешници.
Аз натроших една бишкота на трохи и поръсих с тях.


Сложете в хладилника за няколко часа.
Ние ги нападнахме след първия час.
Уникален вкус.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...